Cinci afgani, sprijiniţi de un cetățean român, depistaţi la graniţa cu Serbia

Poliţiştii de frontieră au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, cinci cetăţeni afgani.

Ieri seara, în jurul orei 21.00, au oprit pentru verificări, pe raza localităţii de frontieră Giulvăz, un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat ca în interior se aflau, în calitate de pasageri, cinci cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan  cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Șoferul autovehiculului, un bărbat  în vârstă de 34 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei cinci cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara, în schimbul sumei de 400 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase cetățeni străini.

Șoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here