Cinci cetăţeni din Pakistan depistaţi de poliţiştii de frontieră la frontiera cu Serbia

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta-I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu poliţiştii din cadrul Secţiei 8 de Poliţie Jebel, au depistat 5 cetăţeni pakistanezi, trei adulţi şi doi minori, care intenţionau să ajungă ilegal în ţări din vestul Europei.

Ieri, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, în cooperare cu poliţişti din cadrul Secţiei 8 de Poliţie Jebel, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în apropierea localităţii de frontiera Jebel, poliţiştii de frontieră au depistat 5 cetăţeni străini (3 adulţi şi 2 minori) care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluati şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Pakistan, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 38 de ani, iar copiii de 12 şi 14 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cele cinci persoane au fost preluate de o echipa operativa din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here