Cincisute de șoferi din Timiș amendați weekendul trecut

S-a lăsat cu amenzi usturătoare weekendul trecut. Aproximativ 500 de sancțiuni au fost aplicate șoferilor din Timiș de către polițiști.

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 500 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 235 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 45 de permise de conducere.

În perioada 8 – 10 aprilie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 6 dosare penale şi au aplicat 458 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 235  au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 49  pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost reţinute în vederea suspendării 36 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 15  de certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here