Circ în ședința de plen a Consiliului Judeţean Timiş

Discuții aprinse astăzi în cadrul ședinței de plen a Consiliului Judeţean Timiş. Aleșii au avut de votat mai multe proiecte de hotărâre. Aceștia s-au “învârtit” zeci de minute pe marginea unui proiect de hotărâre. Mai exact, au amânat votarea unui proiect care prevedea neexercitarea dreptului de preemţiune pentru cinci spaţii.

În absenţa preşedintelui CJ, Sorin Grindeanu, şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Roxana Iliescu. Aceasta a fost întreruptă de mai multe ori de consilierul judeţean PNL, Liviu Cocean. Proiectul referitor la neexercitarea dreptului de preemțiune al CJ Timiș asupra unor imobile a rămas de la plenul anterior când consilierul PNL, Liviu Cocean, a cerut amânarea lui, pentru a depista dacă spațiile respective pot fi folosite pentru diverse instituții aflate în subordinea CJ. Astăzi, Liviu Cocean a recunoscut că nu a văzut spațiile. Motivul  prezentat de el a fost că nu era însoțit de un reprezentant al Direcției de Patrimoniu a CJ Timiș.“La secția din Freidorf a Bibliotecii Județene sunt volume de valoare mare care sunt supuse degradării. Nu sunt condiții proprii pentru a le depozita, nici măcar pentru a le expune. Rog colegii să-și exprime votul negativ pentru ca locația de pe Bulevardul Regele Carol să o putem aduce, după ce se vor face demersurile de evaluare, în patrimoniul Consiliului Județean”, a transmis Liviu Cocean, consilier județean.

Suma totală pentru care ar putea fi achiziționate spațiile este de aproximativ 820 mii euro. În plus, consilierii nu s-au putut decide dacă acesta este un proiect de patrimoniu (care trebuia să treacă cu 25 din voturile celor 37 de consilieri) sau unul care putea trece cu jumătate plus unu din voturi – în acest caz proiectul poate fi considerat „admis” întrucât a întrunit 23 de voturi.

Discuțiile au degenerat pe tema acestui proiect, astfel că vicepreședintele CJ, Roxana Iliescu s-a ales cu replici dure din parte consilierului Adrian Pășcuță. “Doamna Iliescu, eu am crezut că sunteți deranjată de activitatea executivului pe care îl conduceți. S-a stabilit la ultimul plen că noi cei din comisia de Urbanism cu reprezentanții de la Patrimoniu vom merge pe teren să analizăm situața. Din discuțiile cu reprezentanții dumneavoastră bănuiesc că nu vă interesează patrimoniul județului”, i-a spus Adrian Pășcuță.

La rândul său, Roxana Iliescu i-a răspuns: „Domnule, nu mai sunteţi în campanie electorală, vă rog să vă concentraţi (…)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here