Circulația pe ambele sensuri pe bulevardul Ștefan cel Mare din Timișora s-a reluat

Stefan cel Mare

Circulația pe ambele sensuri pe bulevardul Ștefan cel Mare din Timișora s-a reluat marți. Aici au fost realizate lucrări ample la carosabil și la liniile de tramvai.

Aceasta este prima strada din Timișoara care are cablurile de telecomunicații și utilități trase în subteran. Lucrările au costat 18 milioane de lei fără TVA și au fost realizate din bani europeni.

Primarul Nicolae Robu spune că lucrările nu au fost prevăzute să suporte traficul greu din zonă, mai ales că strada este frecventată de TIR-uri. “Din păcate, neavând centură, traficul este cumplit pe această stradă. Este realmente una dintre cele mai solicitate, TIR-urile circulă cu o frecvență inadmisibilă pentru o stradă care nu este centură și evident că și gradul de solicitare a străzii este pe măsură. Nu este o stradă concepută ca centură, dar s-a avut în vedere că pe ea circulă și TIR-uri. Noi sperăm să nu se degradeze astfel încât să intrăm într-un litigiu.Termenul de garanție este de cinci ani”, susține edilul Nicolae Robu.

În plus, o parte dintre cabluri au fost trase în subteran, iar o altă parte urmează să fie introduse în subteran.”Este prima stradă care are rețelele duse pe sub trotuare și asta a dus la micșorarea gurilor de acces de pe carosabil. Cablurile vor fi duse în subteran în cadrul campaniei pe care am declanșat-o de a obliga operatorii de a-și duce cablurile în subteran. Tubulatura există pentru introducerea în subteran a cablurilor”, a adăugat primarul Nicolae Robu.

Pe strada proaspăt modernizată s-au plantat peste 150 de copaci, iar lucrarea a fost terminată cu o lună înainte de termen. Municipalitatea intenționează să continue lucrările până la sensul giratoriu din Calea Buziașului.

DSC_0138

DSC_0148

DSC_0184

DSC_0197

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here