tramvai epoca

Timișoara marchează astăzi Ziua Transportului Public și 146 de ani de la inaugurarea primului tramvai tras de cai. Evenimentele au fost programate în zona centrală a orașului, între orele 8:00 și 12:00, perioadă de timp în care vor fi deviate câteva dintre trasee, anunță reprezentanții RATT.

Astfel, pe porțiunea de traseu dintre Piața Maria și Spitalul de copii, în ambele sensuri, nu vor circula tramvaiele 1, 2, 6, 10 și nici autobuzul 33. Autobuzele de pe linia 33 vor fi deviate din Piața Maria pe Splaiul Tudor Vladimirescu, podul Mitropolit Andrei Șaguna, Bd. C.D. Loga și vor avea stație comună cu linia 16 înainte de podul Mitropolit Andrei Șaguna. ”Tramvaiele 1 și 2 vor circula din Piața Maria spre Piața Bălcescu, Banatim, Piața Traian, Piața Badea Cârțan, Gara de Est și retur. Linia 10, care pleacă din stația Torontal, va circula deviat prin Piața Libertății, Piața Traian, Gara de Est, stația Meteo, Prințul Turcesc, Piața Traian, Piața 700, Torontal. Linia 6 tramvaie va fi suspendată în perioada festivitățiilor”, transmite conducerea RATT.

La festivitate vor fi scoase de la „naftalină” tramvaiul tras de cai (replica vagonului original din 1869), tramvaiul ”Gemene” (originalul de la 1927), tramvaiul “Timiș” (din 1985), vagonul “Platformă” (model Timiș), vagonul restaurant, dar și tramvaiul reabilitat, denumit de municipalitate. ”Armonia”.

(Sursa foto: www.ratt.ro)

Articolul precedentDaniel Constantin: „Mă bucur că ia viață cea de-a treia forță politică la nivel national, cu accent puternic pe zona Banatului”
Articolul următorAtenție! Se întrerupe furnizarea apei în zona Ghiroda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.