„Cîțu nu mai poate fi premier. Etapa a fost depășită”, Sorin Grindeanu pune condiții ca PSD să intre la guvernare

Vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat luni, 8 noiembrie, la finalul ședinței de consiliu naţional, că Florin Cîțu nu poate fi premier într-un guvern din care face parte și PSD.

„Noi am votat o moțiune de cenzură prin care Florin Cîțu a fost demis. Florin Cîțu nu mai poate fi premier într-un guvern care are în componență PSD. Etapa Florin Cîțu premier a fost depășită”, a subliniat Sorin Grindeanu.

PSD a pregătit şi un program de guvernare cu mai multe măsuri care ar trebui implementate după intrarea PSD în Guvern. Liderii social-democraţi au stabilit mai multe condiţii pentru a intra la guvernare alături de PNL, cea mai importantă fiind modificarea Constituţiei – de la republică semiprezidenţială la republică parlamentară, susţin surse politice pentru News.ro.

În primul rând, PSD îşi doreşte ca numărul de ministere să crească la 20, iar social-democraţii să primească jumătate, ca urmare a ponderii parlamentare. Restul ministerelor ar urma să fie împărţite între PNL şi UDMR.

De asemenea, PSD e dispus să renunţe la funcţia de prim-ministru, cu condiţia să primească postul de vicepremier, numele vehiculate fiind Sorin Grindeanu şi Vasile Dîncu. Social-democraţii şi-au mai stabilit ca priorităţi Ministerul de Finanţe şi funcţia de secretar general al guvernului, două instituţii-cheie pentru activitatea Executivului.

PNL ar vrea însă să refacă alianța cu USR pentru că nu este pregătită să lase Finanțele din mână și nici alte posturi importante. Demisul Cîțu trăiește în lumea lui, se forțează singur propunându-se ca premier la fiecare apariție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here