CJ Timiș a decis: cei mai mulți bani vor fi alocați infrastructurii județului

CJ TImis

Consilierii județeni s-au reunit astăzi în ședința de plen a CJ Timiș pentru a aproba bugetul pentru 2016. Suma totală este de aproximativ 420 milioane de lei.

Astfel, aceștia au decis că cei mai mulți bani vor fi alocați infrastructurii județului Timiș, sănătății, dar și pentru prestații sociale. O parte din sumă va fi folosită și pentru reabilitarea drumurilor judeţene. Printre investițiile care se vor realiza în acest an se numără: mutarea Clinicii de Psihiatrie la Giroc, reabilitarea unor imobile și construirea unor blocuri ANL, achiziționarea mai multor ambulanțe, cumpărarea unei scări de 70 metri pentru pompieri, dar și asfaltarea a zeci de kilometri de drumuri județene.

Veniturile de funcționare din acest an reprezintă suma de 379.328.000 lei, iar cele pentru dezvoltare sunt aproximativ 38.741.000 lei. Astfel că cei mai mulți bani merg la infrastructură, peste 42 de milioane de lei. Opt investiții începute vor continua și în acest an. Potrivit reprezentanților CJT, este vorba despre asfaltarea DJ 591C Săcălaz – Sânmihaiu Român (L=5,5 km), asfaltare DJ 588 Clopodia – Ferendia (L=5,0 km), asfaltare DJ 682J Zorani – Groși – Bulza (L=7,7 km), asfaltare DJ 595C Deta – Opatița – Birda (L=7,7 km), DJ 692A Becicherecu Mic- Dudeștii Noi – Sânandrei (L=5,65 km), modernizare DJ 595 Dumbrava – Mâtnicu Mic (L=8,9 km) și asfaltare DJ 609 Ohaba Lungă – Ohaba Română (L=6,9 km). În plus, aleșii au alocat bani pentru proiectele de lărgire la patru benzi a unor artere importante: execuţie pentru drumul de la Moşniţa pe patru benzi; drumul de la Aeroport pe patru benzi şi pentru drumul de la Timişoara spre Lipova sau construcţia unor noi spitale.

De asemenea, CJ Timiș a alocat fonduri materiale către diferite instituții. Consilierii au dat pentru Spitalul Județean de 8,2 milioane de lei, bani care vor fi folositi pentru continuarea lucrărilor la Casa Austria, reabilitarea Maternității Bega. În plus, va fi modernizată morga. Pentru studiul de prefezabilitate al viitoarei maternități este alocată suma de 135.000 lei.

Pentru învățământ au fost alocate peste 12 milioane de lei. Astfel, pentru reabilitarea și consolidarea clădirii Liceului Tehnologic Special „GH. Atanasiu” sunt alocate 5 milioane de lei. Liceul Teoretic „Iris” va primi 2,6 milioane, din care cea mai mare parte din bani, mai exact 1,6 milioane, merge către mansardarea și anveloparea tehnică a clădirii. La Școala Specială „P.P. Neveanu” este prevăzută suma de 1,16 milioane de lei, pentru „reabilitare corp clădire nr. 3 – etapa I : lucrări reabilitare șarpantă și învelitoare clădire.

La capitolul Cultură a fost alocată suma de 6.474.000 de lei. Banii sunt împărțiți între Muzeul Banatului (2.134.000 lei), Muzeul de Artă (280.000 lei), Muzeul Satului (2.220.000 lei), Centrul de Cultură și Artă (1.250.000 lei), Teatrul Merlin (560.000 lei) și Biblioteca Județeană “Sorin Titel” (30.000 lei).

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului primește 6 milioane de lei. Consiliul Județean a alocat peste 1,8 milioane de lei pentru finalizarea proiectului Centru de Recupere și Reabilitare Neuropsihică Periam.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” va primi în acest an de la bugetul CJ Timiș, 9,89 milioane de lei. O mare parte din bani va fi alocată pentru achiziționarea mai multor autospeciale și utilaje necesare pompierilor. ISU va achiziționa și o autospecială de salvare și intervenție la înălțime cu o scară de 70m, în valoare de peste 7 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here