CJ Timiș a făcut toate demersurile pentru a prelua Garnizoanei! Acum se așteaptă Hotărârea de Guvern

Consiliul Județean Timiș va prelua din nou Garnizoana de la Ministerul Apărării. Reprezentanții CJT s-au înțles cu cei la Ministerul Apărării, iar în scurt timp imobilul din Piața Libertății va trece în subordinea Consiliului.

Clădirea va fi reabilitată din fondurile CJT, după care, în colaborare cu Ministerul Culturii acolo va fi amenajat mult așteptatului Muzeu al Revoluției.

Reprezentanții CJT anunță că de îndată ce vor prelua imobilul vor demara în regim de urgență lucrările pentru ca Muzeul să fie gata până în 2021.

În urma vizitei făcute de ministrul Apărării și reprezentanți din cadrul Ministerului Culturii s-a luat decizia de a face demersurile să preluăm garnizoana, iar în momentul în care trece în domeniul public al județului să demarăm proiectul privind realizarea Muzeului Revoluției.
În momentul în care vom avea Hotărâre de Guvern de trecere din domeniul public al statului în domeniul public aj județului. Noi acum am făcut demersurile de a solicita această proprietate. Sunt mai mulți pași, aviz de la Ministerul Apărării, demersuri în cadrul Guvernului și bineînțeles așteptăm cu nerăbdare Hotărârea de Guvern care va aproba solicitarea de trecere a acestui imobil în subordinea CJT. Noi ne dorim să se realizeze cât mai repede astfel încât să demarăm proietul în regim de urgență, anul 2021 să ne prindă cu un muzeu al Revoluției în funcțiune”, spune președintele CJT Călin Dobra.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here