CJ Timiș propune declararea a două investiții majore Transgaz ca fiind de interes județean. Miza, începerea lucrărilor încă din acest an

gaze-naturale

La solicitarea SNTGN Transgaz SA, Consiliul Județean Timiș se implică în proiectul de construire a două conducte de transport gaze de maximă importanță pentru Timișoara și sudul județului.

Astfel, pentru accelerarea obținerii ultimelor avize necesare, CJ Timiș dorește declararea de utilitate publică și de interes județean a construirii conductelor de transport gaze naturale SRM Timișoara I – SRM Timișoara III și Timișoara – Deta – Denta – Moravița, obiective de investiții ale Transgaz. Pentru asta, mâine, 31.08, instituția supune votului consilierilor județeni două proiecte de hotărâre. Aprobarea acestora va scurta timpii de finalizare a documentației, astfel încât lucrările efective să înceapă încă din acest an.

Conducta SRM Timișoara I – SRM Timișoara III reprezintă o șansă imensă pentru ca timișorenii abonați la Colterm să beneficieze de facturi mai mici la încălzire, în condițiile în care aceasta va trece la doar câteva sute de metri de societatea de termoficare. Conectarea directă la noua conductă va implica achiziționarea de gaz mai ieftin. Trebuie menționat că acest demers din urmă implică doar voința și capacitatea Colterm de a-l pune în aplicare.

Conducta Timișoara – Deta – Denta – Moravița va rezolva problema alimentării zonei de sud a județului, unde vechea rețea se află într-o stare deosebit de degradată. Investiția va asigura astfel gaz pentru zeci de mii de timișeni la parametri normali și fără riscul întreruperii furnizării.

„Am răspuns rapid și pozitiv solicitării Transgaz. La doar o săptămână de la adresa lor, am definitivat proiectele de hotărâre necesare. Mâine, acestea vor intra la vot. Am speranța că vor fi aprobate fără reținere, având în vedere importanța demersului. Practic, urgentăm intrarea conductelor în construcție, probabil chiar din acest an”, a declarat președintele CJ, Alin Nica, apreciind de asemenea eforturile și implicarea Transgaz în modernizarea rețelelor de transport al gazelor naturale din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here