O nouă alocare financiară importantă pentru spitalele din Timiș a fost aprobată astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Județean. 3.35 milioane lei acordate pentru achiziționarea în regim de urgență, montarea și punerea în funcțiune a unui Computer Tomograf la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Finanțarea aprobată astăzi pentru unitatea sanitară județeană nu este singulară, în luna martie fiind alocată suma de 4.5 milioane lei pentru achiziționarea a 10 paturi de terapie intensivă și a 75 de ventilatoare, necesare în tratarea cazurilor grave de COVID-19.

În contextul generat de noul coronavirus, în cadrul ședinței de astăzi au fost aprobate alte trei alocări, Spitalului Militar din Timișoara, Spitalului Municipal din Lugoj, cât și pentru achiziționarea de servicii hoteliere dedicate personalului medical și auxiliar aflat în prima linie.

Astfel, CJ Timiș a aprobat 200.000 lei pentru operaționalizarea spitalului de campanie instalat în Timișoara, 150.000 pentru cumpărarea de kituri de testare de către unitatea sanitară lugojeană și 120.000 pentru cazarea personalului de la Spitalul Județean. Banii provin din Fondul de Rezervă la dispoziția Consiliului Județean Timiș pe anul 2020.

Răspundem pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale. Cele mai mari achiziții făcute acum vor fi de mare folos și după ce vom câștiga lupta cu epidemia. Gândim în perspectivă. Sunt echipamente medicale importante, necesare pacienților aflați în stare critică din cauza diverselor boli, nu doar a noului coronavirus”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

 

Articolul precedentSe ridică restricțiile asupra programului mijloacelor de transport public din Timișoara! Se va circula normal
Articolul următorTablete gratuite pentru elevii scolii gimnaziale din Sag

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.