Dezvoltarea unei vieți culturale diversificate și competitive la nivel european reprezintă una dintre direcțiile strategice ale Consiliului Județean Timiș. Un argument puternic este bugetul de 5.6 milioane lei prevăzut pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret în 2022.

CJ Timiș deschide, luni, 2 mai apelul pentru proiecte. Cei interesați pot consulta criteriile de eligibilitate și procedura de depunere pe pagina web dedicată programului de finanțare, www.timcultura.cjtimis.ro.

„Bugetul alocat este în creștere față de anii trecuți. Ne dorim evenimente de anvergură, acțiuni care să susțină potențialul cultural al județului Timiș și așteptăm cât mai multe inițiative de acest fel, mai ales că ne pregătim pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii, un program care ne onorează, dar reprezintă și o responsabilitate în plus”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Dintre ariile tematice acceptate amintim artele spectacolului, patrimoniul cultural, artele vizuale, educația prin cultură și cultură prin educație, proiecte editoriale și literare, mobilitate, formare profesională, educație, educație în sănătate, mediu, incluziune socială, valorizarea spațiului DKMT și capitala europeană a culturii (doar proiectele derulate în cadrul sau sub umbrela Programului Național Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii).

Solicitările de finanțare pot fi depuse la Registratura Consiliului Județean Timiș în perioada 2 – 16 mai, în intervalul orar 8:00 – 16:00. Selecția și evaluarea acestora va avea loc în data de 26 mai.

Din comisia de selecție a proiectelor vor face parte reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș și specialiști cu o experiență de minim trei ani de practică în domeniul culturii, din județul Timiș. Numărul specialiștilor trebuie să fie mai mare decât numărul reprezentanților autorității finanțatoare.

Comisia de evaluare și selecție a ofertelor cultural-artistice și de tineret are ca atribuții analiza proiectelor din punct de vedere al strategiilor culturale și de tineret ale județului, verificarea proiectelor din perspectiva eligibilității, notarea proiectelor și stabilirea cuantumului finanțării nerambursabile. Comisia va prezenta plenului CJ Timiș procesul verbal al selecției ofertelor culturale.

Articolul precedentCampanie colectare deşeuri Voluminoase- Zona 1 Rural
Articolul următorBilanț coronavirus la 29 aprilie 2022: Cauri mai puţine ca în ziua precedentă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.