CJT riscă să nu poată depune un proiect important spre finanțare europeană! Este vorba despre lărgirea drumului ce leagă Dumbrăvița de autostradă

0

Lărgirea drumului ce leagă Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița, blocată de Primăria Timișoara! Este vorba despre lărgirea la patru benzi a drumul DJ 691 până la urcarea pe autostradă. Consiliul Județean vrea să obțină finanțare europeană pentru realizarea proiectului, însă momentan are mâinile legate. Asta pentru că stâlpii de troleibuz care trec prin Dumbrăvița încurcă proiectul. Primăria Timișoara este responsabilă de ei și doar ea poate face demersuri pentru relocarea acestora.  

Este delicată problema pe raza comunei Dumbrăvița și în mod special cu Primăria Timișoara. Fac un apel la domnul primar Robu să vină în sprijinul acestui proiect, nu cu a prelua drumul, pentru că nu se poate așa ceva fiind pe raza unei alte unități administrative, ci în a ne sprijini în situația delicată cu stâlpii care au fost montați în cadrul proiectului privind linia de troleibuz. Este o problemă delicată pentru că acei stâlpi trebuie mutați, ei sunt în inventarul Primăriei Timișoara, dar sunt convins că toți avem același interes de a realiza această investiție și sper să o scoatem la capăt”, explică președintele CJT, Călin Dobra.

Pentru a obține fonduri europene, reprezentanții CJT trebuie să depună proiectul până în data de 13 iulie.

Stâlpii ar trebui mutați pe banii primăriei, dar ne asumăm și acest lucru pentru a realiza proiectul, să-i mutăm din banii Consiliului Județean. Este o piedică dar poate fi depășită. De aceea n-am depus proiectul la ADR, tocmai în ideea de a rezolva toate situațiile care pot apărea pe parcurs. Prima sesiune de proiecte se încheie în 13 iulie, după ce se vor analiza toate proiectele, se vor face toate licitațiile și mai mult ca sigur va rămâne o sumă de bani după ce se vor încheia contractele de lucrări, se va deschide cea de-a doua sesiune, dar nu știm când se va întâmpla. Noi facem toate demersurile pentru a-l depune până în 13 iulie. Am depus o solicitare la Primăria Timișoara de aproximativ o lună de zile, am avut discuții, am trimis și echipa tehnică la Primărie, s-a discutat și acum caută varianta pentru a rezolva această situație, cred că de aici i-a năzărit ideea domnului primar să preia el drumul și să-l facă. Mai bine ar muta stâlpii și va fi mai simplu”, mai spune Dobra.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here