CJT va organiza o nouă licitaţie pentru închirierea spaţiilor de la Bastion! Au scăzut şi preţurile

Consiliul Judeţean Timiş pregăteşte o nouă licitaţie pentru închirierea spaţiilor din Bastionul Theresia! Liderul CJT speră ca de data aceasta licitaţia să aibă succes şi să se găsească firme interesate care să închirieze spaţiile din zona centrală a oraşului, care de mai bine de un an sunt libere.

Consiliul Judeţean a organiaz mai multe licitaţii până acum însă fără succes. În aceste condiţii a fost scăzut şi preţul de închiriere.

Astfel, dacă iniţial preţurile de pornire la licitaţie erau cuprinse între 66,06 și 68,52 lei/mp pe lună, fară TVA, acum preţul de pornire la liciţatie este cuprins între 36,23 lei şi 36,69 mp/lună, fară TVA.

Pe lângă această sumă, chiriaşii mai trebuiau să plătească şi 128 lei/mp pe luna, plus TVA pentru utilizarea terenului aferent frontului, acum însă preţul a scăzut la 87,4 lei /mp pe lună, la care se adaugă TVA.

„Nu am pierdut, dar nu am câştigat. E cu totul altă abordare, pentru că nu am avut nimic să pierdem. Până la urmă şi vechile tarife au stat la baza unui raport de evaluare. După cum ştiţi e obligatoriu să fie un specialist al ANEVAR care luat în calcul valoarea maximă la nivelul cel mai înalt în cadrul acelui raport de evaluare ţinând cont că e o zonă în centrul Timişoarei, o zonă foarte bine poziţionată, dar din păcate licitaţiile pe care le-am organizat pe parcursul anului nu au dus la un beneficiu pentru CJT şi anume încheierea unor contracte de închiriere pentru zona respectivă, drept dovadă după aproximativ un an am luat decizia de a relua raportul de evaluare, că ne dă dreptul legea, şi venim cu totul alte preţuri. Spre ca în perioada imediat următoare când finalizăm licitaţia să avem şi interesaţi şi dornici de a-şi desfăşura activitatea în stadion. Pot să participe la licitaţie toţi cei care se încadrează conform legii”, spune preşedintele Călin Dobra.

 

(sursa foto: timisoreni.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here