Autoritățile locale au pregătit mai multe proiecte cu finanțare din bani europeni pentru exercițiul financiar 2014-2020. Printre acestea se află și ambulatorul de la  Clinica de Balneofizioterapie a Spitalului Municipal Timişoara. Acesta va intra în reabilitare cu ajutorul fondurilor europene.

Potrivit edilului, a fost elaborată tema de proiectare pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru accesarea fondurilor europene. La clinica de Balneofizioterapie va avea loc și o extindere. Se vor construi deasupra bazinului de apă termală cabinete şi compartimentul de medicina muncii.

Reamintim, clinica situată pe Bulevardul C. D. Loga nr. 42 – 44 este cea mai mare din vestul ţării. Pacienţii beneficiază de duşuri subacvatice, băi kinetice, băi cu bule sau împachetări cu parafină, bazine cu apă termală. Aici se află unicul Centru de Perfuzii destinat pacienţilor care suferă de afecţiuni reumatologice cronice.

Personalul este format din 14 medici, 2 fizio-kinetoterapeuți, 9 asistente medicale de medicină generală, 7 asistente medicale de recuperare, 3 asistente medicale de recuperare și masaj manual, 1 registrator medical, 1 statistician medical, 6 infirmiere. Clinica are 60 paturi pentru spitalizare continuă, din care 10 paturi de Reumatologie, 6 paturi pentru spitalizarea de zi, 13 saloane, 2 cabinete pentru tratamente de electroterapie si masaj manual, 1 sala de kinetoterapie, baza de hidroterapie.

 

(Foto: Radio Resita.ro)

Articolul precedentPremieră la început de an la Teatrul Maghiar de Stat: spectacolul „Shakespeare, Sonnet 66”
Articolul următorCălin Dobra a demisionat din Parlament. Candidează pentru șefia județului Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.