Cod Portocaliu de vreme rea! Avertizarea meteorologilor

fulgere

Local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40-60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Totodată, ANM a emis o avertizare meteo cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervaşul 15 septembrie, ora 14.00 – 16 septembrie, ora 21.00.

„În intervalul menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice”, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Tot astăzi, meteorologii ANM au emis o avertizare meteo cod galben de intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 10.00-22.00.

Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here