Colterm a oprit căldura în Timişoara! E.ON a sistat furnizarea gazului

Zeci de mii  de timișoreni au rămas fără căldură și apă caldă, de astăzi! Totul după ce E.ON a sistat furnizarea gazului către compania de termoficare a orașului – Colterm, din cauza datoriilor.

Astfel, fără gaz și fără cărbune, Colterm nu mai mare cum să producă agent termic, iar discuțiile purtate de Dominic Fritz cu alți furnizori, nu au avut rezultat.

“Am stat în negocieri cu ultimul furnizor de gaz, care până la urmă ne-a dat un răspuns negative, ceea ce înseamnă că momentan, Colterm nu are o companie care să vrea să furnizeze gaze naturale. Asta vine într-un context de criza de gaze la nivel european. Majoritatea companiilor spun ca nu au cantitățile necesare pentru a furniza constant. Sunt câteva companii care au spus ca pot furniza, dar cu plata în avans, pentru că și ei la rândul lor încearcă să cumpere gazul pe care îl găsesc pe piață și pot să ni-l furnizeze nouă. Dar, la prețurile actuale, de câteva milioane de lei pe zi, nu avem cum să semnăm un astfel de contract”, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Colterm are 53.000 de abonați casnici, ceea ce înseamnă aproape 200.000 de persoane afectate. Cele mai afectate sunt însă spitalele din oraș. Doar Spitalul Victor Babeș și Maternitatea Odobescu au centrală proprie. În aceeași situație sunt și zecile de școli.

Reacțiile nu au întârziat să apară.

A fost sistata furnizarea de gaz la Colterm. De cateva minute zeci de mii de familii stau in frig, iar de maine nu vor avea apa calda! Revolutia in administratia Fritz a adus , in niciun an de mandat un dezastru fara precedent! 
P.S . Boli asociate frigului : raceala, viroze, gripe , dureri de cap, nevralgii, alergii, laringita, sinuzita, depresie , reumatism etc. Nu mai este nevoie de Covid pentru genocid medical !
Dati-va demisia urgent domnilor Fritz si Latcau, altminteri veti pati ca Nicolae Ceausescu in 1989- cand a fugit cu elicopterul de furia multimii!”, a transmis consilierul local Radu Țoancă.

Imparatul e gol…
Dominic Fritz şi viceprimarul Lațcău s-au jucat cu termoficarea Timişoarei până au stricat-o de tot.
Venit călare pe un cal alb, domnul Fritz a reuşit să îngenuncheze un oraş de talia Timisoarei într-un singur an!
De astăzi zeci de mii de familii, zeci de şcoli şi spitale au rămas fără căldură si apă caldă, iar în soluțiile vânturate de cuplul tragic Fritz-Lațcău nu mai crede nimeni. Primarului i se potriveşte povestea Hainele cele Noi ale Împăratului, iar celălalt personaj de desene animate pare că s-a jucat până la 3 noapte cu termoficarea oraşului, până a pus-o pe butuci! Dominic Fritz este gol de substanță, nu ințelege nimic din ceea ce presupune conducerea unui oraş de talia Timişoarei, şi toate soluțiile cu care a venit în campania electorală par să se fi evaporat.
Situația este disperată, e nevoie de măsuri rapide şi asumate. Îl consider vinovat şi pe Alin Nica, pentru că PNL este bine mersi la guvernare locală, are viceprimar, iar domnul Nica se bătea în primăvară cu cărămida în piept că a rezolvat bani la Guvern pentru Colterm!
Să se ia amândoi de mână, Fritz şi Nica, să se ducă la Bucureşti şi să rezolve situația! Să se lege cu lanțuri de gardul Guvernului, să intre în greva foamei, orice dar să nu mai pună piciorul în Timişoara fără soluții, că nu mai au ce căuta pe-aici!”, a spus și deputatul PSD, Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here