COLTERM a demarat un amplu proiect de modernizare a rețelei primare 2DN 600 (în zona Centrului Comercial  Kappa). Astfel, pe lângă înlocuirea conductelor cu o vechime de peste 30 de ani, va fi demolată și estacada care există în zonă. Demolarea estacadei dar și devierea conductelor de apă și pentru celelalte utilități va schimba radical în bine aspectul întregii zone,  dar va reduce semnificativ și riscul producerii de accidente și, de asemenea, traficul rutier va fi mult fluidizat.  

Întregul proiect, care include îngroparea conductelor și dărâmarea estacadei, a fost cuprins în planul de investiții al COLTERM, pentru anul 2020, și este împărțit în două etape. Prima dintre acestea, care înseamnă întregirea traseului rețelei primare pentru alimentarea consumatorilor, a fost finalizată zilele trecute, circulația în zonă fiind reluată. Cea de-a doua etapă (care se va desfășura pe parcursul acestui an) vizează modernizarea rețelei pe tronsonul cuprins între strada C-tin cel Mare până pe strada Pomiculturii, prin înlocuirea conductelor vechi.

Tot anul acesta va fi demarat un alt proiect amplu de modernizarea a 30 de kilometri de rețea termică primară și secundară. Valoarea proiectului întregului proiect este de 30 de milioane de euro, banii provenind din fonduri europene. Lucrările vor demara în această vară,  după semnarea contractelor de proiectare-execuție. Întregul proiect se se derulează  prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM și are ca termen de realizare 24 de luni.

Articolul precedentPe aeroportul Timișoara se reiau treptat zborurile regulate spre destinații externe
Articolul următorÎn acest an, prin accesarea platformei admitere.uvt.ro, candidații sunt mai aproape ca oricând de viața studențească

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.