Porțiuni de drum importante pentru infrastructura rutieră a regiunii au fost reparate și predate în avans de către reprezentanții companiei Drumuri și Poduri Banat, în cadrul unor contracte în derulare.

Este vorba despre DN 68 – Caransebeș – Hațeg, tronsonul Oțelul Roșu, și porțiuni de pe autostrada A1 Nădlac – Margina – limita de județ Sibiu. Astfel, cu câteva zile înainte de termenul stabilit prin contract, Compania Drumuri și Poduri Banat (DPB) a finalizat lucrările de frezare și așternere covor asfaltic pe DN 68 – Caransebeș – Hațeg, tronsonul Oțelul Roșu, acesta fiind, practic, drumul național care leagă Caransebeșul de Hațeg-Hunedoara.

Cu două echipe dedicate lucrărilor de asfaltare și una celei de frezare, compania a dus la capăt lucrările care au vizat îmbunătățirea condițiilor de trafic și este dedicată să continue în același ritm. Suprafața totală aflată în lucru a fost de 105.000 mp, cu o valoare a lucrărilor de 12.200.000 lei.

În același ritm, compania Drumuri și Poduri Banat (DPB) a finalizat și lucrările de întreținere și reparații pe autostrada A1 Nădlac – Margina – limita de județ Sibiu. Tot înainte de termenul contractual au fost finalizate și lucrările de întreținere curentă pe timp de vară a părții carosabile, acostamente, benzi de urgență și benzi de încadrare pe sectoarele de drum de pe Autostrada A1 porțiunile Remetea Mare – Nădlac, A1 Ilia – Remeta și A1 Cunta – Ilia. Suprafața totală a lucrărilor a fost de 66.500 mp, fiind vizate tasări, plombări și eliminări gropi, iar valoare lucrărilor este de 14.320.000 lei.

Până în prezent DPB a finalizat zeci de lucrări, în valoare de peste 35 milioane euro.

Articolul precedentUPT contribuie la succesul conferinței internaționale E³UDRES² Ent-r-e-novators despre știința deschisă și educația deschisă
Articolul următorCe bicicletă! De aur…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.