La dorința exprimată de mai multe firme timișene de a identifica noi oportunități de cooperare pe piața turcească, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș a organizat în perioada 22-26 aprilie o misiune economică la Istanbul, condusă de Cristina Coroian, Director Cabinet Președinte CCIAT.

Cei 10 reprezentanți ai firmelor timișene au participat la un Forum de Afaceri și întâlniri B2B, organizate în colaborare cu Camera de Comerț Istanbul, unde fiecare companie românească a avut discuții cu 3-4 parteneri turci interesați de afaceri cu România.

Totodată, timp de două zile, firmele timișene au vizitat cea de-a 14-a ediție a expoziției IBAKTECH, a doua cea mai mare din Turcia dedicată sectorului brutărie-patiserie şi cofetărie.

Au avut loc întâlniri cu expozanții din domeniile: utilaje, echipamente și ustensile; produse alimentare – ciocolată, înghețată; aparate profesionale de cafea; aditivi alimentari; utilaje de ambalare, alte domenii conexe.

Misiunea economică a avut loc în contextul relațiilor de colaborare dezvoltate de CCIA Timiș cu Camera de Comerț Istanbul (ICOC), una din cele mai mari organizații camerale din Europa cu peste 640.000 de membri, dar și a Memorandumului de Înțelegere semnat de Președintele CCIAT, Florica Chiriță, și omologul său Şekib Avdagiç, Președintele ICOC, la Istanbul, în 16 mai 2022.

Semnarea acordului de colaborare a fost rezultatul celor două vizite de lucru efectuate de președintele CCIA Timiș la Camera de Comerț Istanbul, în septembrie 2019 și februarie 2020 – vizite ce au avut ca obiectiv identificarea de oportunități și proiecte concrete de cooperare.

Articolul precedentS-a înfiinţat Facultatea de Asistenţă medicală, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”
Articolul următorRETIM şi ADID pregătesc o nouă campanie de colectare a deşeurilor periculoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.