Competiție acerbă pentru obținerea unui teren gratuit de la Primăria Timișoara. Vezi câte solicitări s-au făcut

Perioada depunerii dosarelor pentru obținerea unui teren gratuit de la Primăria Timișoara, destinat tinerilor, s-a încheiat. Autoritățile locale pun la dispoziția tinerilor 128 de parcele de teren pentru construirea unor case.

Potrivit edilului, 254 de cereri au fost depuse la Primăria Timișoara. Acestea vor fi analizate și se va face o selecție de departajare. “Sunt 254 de dosare, unele depuse acum, altele obținute prin completarea unor dosare depuse mai demult în perioada administrației Ciuhandu. Ne vom strădui să pronunțăm cât mai curând posibil rezultatele. Competiția a fost destul de serioasă, avem 128 de parcele puse la dispoziție și 254 de solicitări”, a explicat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În plus, edilul spune că în ședința de Consiliu Local de miercurea viitoare va fi supus votului și un proiect care vizează introducerea rețelelor de utilități în zona parcelelor oferite tinerilor.

Reamintim, autoritățile au identificat până în prezent 128 de parcele cu suprafaţa de aproximativ 260 mp în zona Ovidiu Balea (după Piaţa de Gros). Totul, cu o condiție… Trebuie respectată Legea 15/2003 privind  atribuirea unei parcele de teren pentru construirea unei locuinţe personale, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani cu domiciliul stabil în municipiul Timişoara, care nu au avut şi nu au în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii de locuinţe. În plus, beneficiarii trebuie să facă dovada deținerii unei sume cu care să înceapă lucrările, adică 10.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here