Competitivitate și orientare spre performanță. CSU UVT aliniază resurse și motivații noi în pregătirea sportivilor din cele 11 secții componente

Clubul Sportiv Universitar „Universitatea de Vest din Timișoara” a fost înființat în 2015, ajungând ca în prezent să aibă o activitate dezvoltată pe 11 secții componente. După o perioadă de explicabilă stagnare a activităților (din 2020), datorată restricțiilor epidemiologice, în acest an, clubul și-a structurat o grilă nouă de funcționare, în care cele 11 secții componente își identifică modalități noi de îmbogățire cu sportivi motivați și de participare la competiții bine cotate.

Valoarea sportivă a clubului este dată de potențialul sportivilor înscriși, dar și din talentul și profesionalismul antrenorilor și managerilor, o echipă aflată acum în dezvoltare. Din această lună, în urma concursului organizat pentru poziția de director al Clubului Sportiv Universitar „Universitatea de Vest din Timișoara”, noul conducător al clubului este Doru Costică, cel care și-a văzut confirmată candidatura pentru conducerea clubului sportiv al UVT, dar și recunoașterea experienței sale în managementul sportiv. Noul conducător al CSU-UVT a condus activitățile de marketing ale Federației Române de Handbal, în ultimii cinci ani, și urmărește, în noua sa postură managerială, o abordare deschisă și proactivă, îndreptată spre activarea resurselor de performanță pe care clubul le deține.

În noua sa calitate managerială, Doru Costică își propune să contribuie la dezvoltarea celor 11 secții sportive, prin includerea tuturor studenților talentați, dar și a celor care au absolvit specializări de profil la UVT, care pot să aducă valoare și prestanță în competițiile la care vor participa componenții acestor secții. Este vorba despre secțiile sportive de Volei (Divizia A1), Volei pe plajă, Handbal (Divizia A), Fotbal (Liga a 4-a), Baschet (3×3), Lupte, Ciclism, Karate, Badminton, Șah și Aeronautică.

Rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Clubul Sportiv Universitar UVT este un teren polisportiv în care vor veni, cu timpul, tot mai mulți competitori, studenți și alumni ai UVT, pasionați de sport și implicați în viața comunității noastre universitare. Ne dorim ca noul manager al clubului, și el absolvent al UVT, să reușească în proiectul pe care îl susține, acela de a aduce un plus de competitivitate în viața echipelor și în activitățile secțiilor sportive. Mult succes!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here