Comunitățile rome din Timiș ajutate de o delegație germană

vizita Prefectura

Vizită importantă la Prefectura județului Timiș. O delegație a grupului de lucru ”Petiții” a fracțiunii Uniunii Creștin Democrate din Parlamentul Landului Baden Württemberg din Republica Federală Germania a sosit ieri la Timișoara.

Scopul vizitei a fost unul informativ, pe tematici legate de funcționarea instituției prefectului și a administrației publice locale și județene, în contextul unei mai bune înțelegeri a modului de conlucrare pe tematica minorităților naționale. În cadrul discuțiilor, oaspeții germani și-au arătat interesul cu privire la situația comunității rrome din județul Timiș, la programele și proiectele care vin în sprijinul acestei comunități.

Prefectul de Timiș, Eugen Dogariu, a subliniat faptul că județul Timiș este unul multietnic și multicultural, unde conviețuiesc împreună în bună înțelegere mai multe minorități. De asemenea a arătat că în ceea ce privește comunitatea romă, la nivelul Instituției Prefectului Județul Timiș există un expert pe problematica acestei comunități, în universitățile de stat din Timișoara sunt alocate locuri speciale pentru tinerii romi și sunt în derulare o serie de proiecte pentru integrarea socio- profesională a romilor.

Oaspeții germani și-au exprimat disponibilitatea colaborării viitoare în proiecte de interes reciproc.

delegatie germana Prefectura

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here