Concentrica…Eveniment în premieră organizat de Biblioteca Județeană Timiș

Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” propune cel mai mare și inedit spectacol urban de lectură din România, CONCENTRICA. Este estimată participarea a o mie de persoane.

CONCENTRICA este o manifestare-experiment a cărei premieră va fi pe data de joi, 19 mai, ora 12.00, în Piața Libertății din Timișoara. Grupurile vor acoperi porțiuni ale cercurilor de cărămidă roșie. În acest format, un text literar va fi citit integral, fragmentele sale fiind repartizate câte unui reprezentant din aproape fiecare grup. Vor participa persoane cu dizabilități, bibliotecari, elevi din întregul județ, reprezentanți ai altor instituții de cultură, ai I.S.U. Banat, Jandarmeriei, personalități culturale etc.

CONCENTRICA deschide o serie de spectacole de lectură care vizează valorizarea locurilor de referință ale Timișoarei, prin organizarea grupurilor de cititori în funcție de natura și structura locațiilor.

Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, câștigătoare, în 2012 și 2013, a trofeului de Cea mai bună bibliotecă din România la Gala Industriei de Carte Bun de tipar, a lansat în ultimii ani concepte și proiecte (re)cunoscute la nivel național: Pătura care citește, picnic urban de lectură; Lecturi aprinse, lecturi publice în surse inedite de lumină; Fototeca B.J.T., scriitori în ipostaze „profesionale” unice; LitVest, vestival național de literatură etc.

Concentrica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here