Concurs de GO la Timișoara! Copiii din Timiș s-au întrecut în tainele celui mai vechi joc de strategie

Spread the love

Copiii din mai multe localități din Timiș s-au întrecut în tainele celui mai vechi joc de din lume. Este vorba despre GO, un joc de strategie inventat în China acum 5.000 de ani. 

Evenimentul a avut loc ieri, la Grădina Bănățeană. Dis de dimineață micuți din Sânnicolau Mare, Giroc, Dudeștii Noi sau Șag s-au pus la mese, față în față, pentru a arăta care este cel mai bun copil din Timiș la GO.

Sportul nu este unul foarte cunoscut în România, dar în ultimii ani a devenit din ce în ce mai vizibil datorită performanțelor sportivilor care îl practică. Unul dintre aceștia este chiar un timișorean: Ionuț Arșinoaia, campion european în 2016 la categoria sub 12 ani mixt și – tot în 2016 – locul 8 la Campionatul Mondial de GO, U12, desfășurat la Tokyo. Acesta a fost, ieri, invitatul special al evenimentului.

Concursul a fost organizat de Clubul Sportiv de GO Walter Schmidt Timișoara în parteneriat cu Clubul Sportiv Unirea Sannicolau Mare, Clubul Sportiv Giroc-Chișoda, Clubul Sportiv Dudeștii Noi și Clubul Sportiv Timișul Sag, canalul de televiziune “Da Vinci Learning” fiind sponsorul principal.

Pentru cei ce nu știu, GO-ul este un joc de strategie inventat în China în urmă cu 5000 de ani. Acesta a fost introdus în Japonia în jurul anului 800, iar în occident, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Jocul de GO este extrem de prețuit în Asia, dar popularitatea sa a crescut enorm în Europa și America în ultimele decenii.

O partidă de GO se joacă pe o tablă 19X19, piesele, albe și negre, fiind plasate pe intersecțiile pătrățelelor. Câștigătorul unei partide va fi cel ce reușește să înconjoare cel mai mult teritoriu.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here