Concurs de GO la Timișoara! Copiii din Timiș s-au întrecut în tainele celui mai vechi joc de strategie

Copiii din mai multe localități din Timiș s-au întrecut în tainele celui mai vechi joc de din lume. Este vorba despre GO, un joc de strategie inventat în China acum 5.000 de ani. 

Evenimentul a avut loc ieri, la Grădina Bănățeană. Dis de dimineață micuți din Sânnicolau Mare, Giroc, Dudeștii Noi sau Șag s-au pus la mese, față în față, pentru a arăta care este cel mai bun copil din Timiș la GO.

Sportul nu este unul foarte cunoscut în România, dar în ultimii ani a devenit din ce în ce mai vizibil datorită performanțelor sportivilor care îl practică. Unul dintre aceștia este chiar un timișorean: Ionuț Arșinoaia, campion european în 2016 la categoria sub 12 ani mixt și – tot în 2016 – locul 8 la Campionatul Mondial de GO, U12, desfășurat la Tokyo. Acesta a fost, ieri, invitatul special al evenimentului.

Concursul a fost organizat de Clubul Sportiv de GO Walter Schmidt Timișoara în parteneriat cu Clubul Sportiv Unirea Sannicolau Mare, Clubul Sportiv Giroc-Chișoda, Clubul Sportiv Dudeștii Noi și Clubul Sportiv Timișul Sag, canalul de televiziune “Da Vinci Learning” fiind sponsorul principal.

Pentru cei ce nu știu, GO-ul este un joc de strategie inventat în China în urmă cu 5000 de ani. Acesta a fost introdus în Japonia în jurul anului 800, iar în occident, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Jocul de GO este extrem de prețuit în Asia, dar popularitatea sa a crescut enorm în Europa și America în ultimele decenii.

O partidă de GO se joacă pe o tablă 19X19, piesele, albe și negre, fiind plasate pe intersecțiile pătrățelelor. Câștigătorul unei partide va fi cel ce reușește să înconjoare cel mai mult teritoriu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here