Într-o lume din ce în ce mai afectată de stress, depresie sau sentimente negative, meditația poate veni ca o supapă, ca o cale către eliberarea de negativism și auto-educare pentru o viață senină, liniștită și cumpătată. Pornind de la aceste premise, Grupul Buddhism Timişoara organizează, în zilele de 10 și 11 martie 2017, la Hotel Boavista, un nou eveniment budist  destinat timişorenilor. Învăţătorul Zen, Chong An Sunim revine pentru a șaptea oară în Timişoara pentru practică meditativă şi conferinţă publică.

Conferința publică „Existența umană prin ciclurile vieții și morții” va începe vineri, 10 martie, de la ora 19.00. Ea va fi urmată sâmbătă, 11 martie, în intervalul orar 9.00 – 17.00, de o sesiune de meditații ce va avea loc în aceeași locație, respectiv Hotel Boavista.

Evenimentul se adresează tuturor celor care sunt interesați de buddhism, meditație și dezvoltare personală, indiferent de background-ul spiritual și religios. Acesta se va desfăşura în limba engleză, asigurându-se  traducere pentru persoanele care au nevoie. Intrarea la eveniment este liberă, donațiile către învățător fiind încurajate.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt Ambient Box și Asociația Echilibru prin Autogenitate. Chong An Sunim a început să practice buddhismul coreean în 1990, a devenit călugăr în 1994 și a petrecut următorii șase ani alături de maestrul zen Seung Sahn, în Coreea, la Centrul Internațional de Zen din Seoul. În 1999, a fost autorizat de către maestrul său să predea învățăturile buddhiste. Începând cu anii 2000, a predat învățături în Asia, Statele Unite și multe țări din Europa. Între anii 2003 și 2010 a lucrat la planul și construcția templului Won Kwang Sa (Templul Luminii Originale) din Ungaria, în stil tradițional coreean, devenit deja un loc permanent de practică, unde vizitatorii din toate țările sunt bineveniți oricând pentru a explora împreună întrebarea, «ce sunt eu?».

(Foto: allevents.ro)

Articolul precedentIon Mirescu, șeful IPJ Timiș, avansat în funcție
Articolul următorS-a deschis Târgul de Turism ”Vacanța” la Timișoara. Ce oferte au agențiile de turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.