S-au alocat 6 milioane lei pentru lucrări suplimentare la managementul traficului

Spread the love

Șase milioane de lei au fost aprobate pentru lucrări suplimentare la proiectul de management al traficului din Timișoara. Consilierii locali s-au reunit astăzi în cadrul ședinței de plen pentru a vota proiectul de pe ordinea de zi.

Primăria Timișoara a demarat o nouă licitație pentru câteva lucrări neprevăzute. Potrivit șefului Direcției Tehnice, Culita Chis, o parte se referă la comunicație: primaria trebuie să asigure zeci de kilometri de fibră optică. “În proiectul din 2007 erau șase intersecții care trebuiau semaforizate. În proiectul Cetate s-au desființat aceste șase intersecții, au trebuit relocate. Fibra optică, zeci de kilometri neeligibili, era obligația primăriei să asigure comunicația. Firma pe care o avem contractată își face treaba. Este vorba despre modificarea unor intersecții și de comunicația noastră”, a explicat șeful Direcției Tehnice.

Suma a fost prevăzută în bugetul pentru anul în curs. Cu toate acestea, din pricina procedurilor din domeniul fondurilor europene a fost nevoie pentru încă o hotărâre pe această temă. “A fost scris în bugetul aprobat în februarie 2016. Nu am înțeles de ce trebuie să mai aprobăm acum. Nu era problema de finanțare suplimentară”, a transmis Dan Idolu, consilier PSD.

CLT

Proiectul „Trafic management și supraveghere video” trebuie finalizat în trei luni, până în 30 iunie, în caz contrar primăria pierde banii de la Uniunea Europeană. Valoarea totală a acestuia este de 19,9 milioane de lei.

Proiectul prevede semaforizarea a 44 de noi intersecții și modernizarea semaforizărilor în alte 90 de intersecții, montarea a 13 radare de informare, a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări. Aparatura a fost achiziționată, dar nu a fost montată. Astfel, potrivit municipalității, vor fi supravegheate 134 intersecții în care vor fi montate 230 de camere video.

Proiectul este implementat de asocierea firmelor Swarco Trafic România, Avitech.Co și Swarco Mizar SPA. În plus, a fost blocat doi ani și jumătate din cauza contestațiilor depuse de Swarco.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here