Consilierii județeni ALDE Timiș: facem orice pentru tratarea bolnavilor de cancer din vestul țării!

Consilierii județeni ALDE Timiș au votat săptămâna aceasta pentru finanțarea unui proiect major al Spitalului de Oncologie “Pius Brânzeu” din Timișoara. Este vorba despre suma de 2.354.000 de euro din care urmează să fie achiziționată aparatură medicală de înaltă performanță necesară tratamentului de cancer.

Totodată, specialiștii oncologi doresc ca o parte din acești bani să fie folosiți pentru implementarea unui concept nou în România, acela de medicină și tratament personalizate, în funcție de fiecare bolnav în parte și de celelalte afecțiuni de care suferă acesta.

”Sănătatea trebuie mereu pusă pe primul loc și sprijinită cu toate forțele înainte de orice alte proiecte. Consider că, prin votul nostru, am făcut astăzi un pas mare spre normalitate în ceea ce privește domeniul oncologic din Timișoara, punct unde vin să se trateze bolnavi din întreg vestul țării”, spune vicepreședintele CJT, Traian Stancu.

Proiectul ce urmează a fi finanțat este unul european: România Serbia, inițiativă comună împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră în vederea îmbunătățirii diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here