Consilierii locali au aprobat în ședința de plen a CLT înființarea Administrației portuare a Portului Timișoara, care permite vaporașelor să fie lansate la apă pentru primele teste pe canalul Bega.

Administrația portuară a Portului Timișoara va funcţiona ca un compartiment distinct în cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei. Această structură este necesară pentru momentul în care va începe circulaţia vaporaşelor achiziţionate de Primărie pentru transport în comun şi agrement pe Canalul Bega. Inițial consilierul local PSD, Dan Idolu,  a propus amânarea acestui proiect și să fie organizată o dezbarete în care să fie consultați timișorenii dacă doresc transport comercial pe Bega ori să se mențină activitățile de agrement și sport.”Am studiat legea și vă spun sigur că cele două activități sunt incompatibile. Cred că proiectul mai poate suporta amânare. Eu susțin să amânăm acest subiect, iar între timp primăria să organizeze o dezbatere publică pentru a vedea ce doresc cetățenii orașului. Eu vreau să văd în continuare kaiace, canoe, copii bucuroși că se plimbă cu hidrobicicleta, pentru că în momentul în care vor circula acele vapoare nu mai este voie legal să se practice alte activități”, a transmis Dan Idolu, consilier local PSD.

Dan Idolu- consilier local PSD

De cealaltă parte, edilul Timișoarei a anunțat cu această ocazie că primul vaporaș va fi lansat la apă, în zona Uzinei de Apă, în aceste zile pentru teste.”Trebuie făcut un anumit program de utilizare a canalului, riguros, și de asta se va ocupa administrația canalului. Tocmai pentru așa ceva vrem să înființăm această structură a Primăriei pentru a se face o planificare a tuturor activităților astfel încât canalul să fie utilizat la maximum și armonios. Avem deja trei vaporașe primite, două au inclusiv acel număr de identificare european, al patrulea vaporaș va sosi mâine, iar în această săptămâna unul din vaporașe va fi introdus la apă. Sunt abolut toate aprobările obținute, toate condițiile îndeplinite pentru a se începe testele pe Bega cu aceste vaporașe”, a explicat primarul Timișoarei.

Aleșii au adoptat în final proiectul cu tot cu un amendament prin care se specifică: administrația va reglementa circulația pe Bega, astfel încât canalul să poată fi utilizat și pentru transport în comun și pentru transport de agrement și sport.  De curând au apărut și primele pontoane pentru vaporașe, amplasate de R.A.T.T de-a lungul malurilor Begăi, în cele nouă stații în care vor opri vaporașele.

Articolul precedentAbsolvenții de liceu pot beneficia de indemnizația de șomaj, dacă respectă termenul de înregistrare la AJOFM
Articolul următorCandidatul UNPR la Consiliul Județean Timiș, Titu Bojin: „Eu nu promit. Eu sunt omul faptelor: am făcut și o să mai fac o mulțime de lucruri bune pentru timișenii mei!” (P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.