Consilierul local PSD, Radu Ţoancă: Timişoara intră în era glacială! “Cine seamănă vânt, culege furtună!”

Consilierul local PSD, Radu Ţoancă reacţionează în urma apelulului lansat primarului Dominic Fritz, pentru gasirea unei solutii nationale legate de scumpirea gazului. Fritz spune ca Primaria nu va putea suporta costurile foarte mari cu încalzirea. A fost atinsa limita maxima a subvenției care poate fi acordata de autoritatea locala, si in aceste condiții creșterea costurilor la întreținere este inevitabila, spune el.

Ţoancă spune că discursul primarului este unul jalnic și tardiv vizavi de situația de la Colterm!

Probabil abia acum a conștientizat și edilul orașului faptul că, în creșe, grădinițe, școli și spitale, lumea se îmbolnăvește din cauza frigului și că perspectiva ca Timișoara să intre într-o eră glacială (la propriu) este iminentă. O să enumăr numai câteva din motivele pentru care consider că administrația Fritz este vinovată de această situație fără precedent în ultimii ani, care ne aduce aminte de frigul din case din anii regimului Ceaușescu:
➡️ nominalizarea unor persoane incapabile să gestioneze problema Colterm, la orice oră din zi sau din noapte, nu numai treziți din somn la ora 3 dimineața
➡️ lipsa de transparență și “sectarizarea” problemelor Colterm într-o bulă useristă și refuzul arogant de a asculta soluțiile venite din alta parte (președintele PSD Timiș s-a oferit încă din urmă cu 7 luni să sprijine administrația în această chestiune, însă a fost ignorat)
➡️ impunerea unui nou CA la Colterm format din 4 politruci plecați din PNL Timișoara și 5 useriști, ca plată compensatorie pentru voturile unui consilier local liberal deviat de pe orbita partidului. Și apropo, ce caută în acest consiliu președintele USR Giroc? Sau a intrat și comuna periurbana în sistemul centralizat de căldură?
➡️ reîncălzirea unei ciorbe sleite cu experți de la Banca Mondială, care au mai trecut în timp pe la Colterm cu “soluții” de salvare
➡️ lipsa curajului unei insolvențe transparente (cu un consorțiu de firme și nu cu o multinațională cu dedicație) care ar fi protejat Colterm timp de 3 ani și ar fi scutit societatea inclusiv de acea amendă de 21 de milioane de euro
Aș putea să mai enumăr zeci de motive, dar prefer să mă opresc aici, să concluzionez că Primăria Timișoarei s-a dovedit o pălărie mult prea mare pentru echipa Fritz, care a rămas singură, în prag de iarnă, cu o problemă cu un impact social devastator, pe care au scapat-o total de sub control! Și acum strigă după ajutor!
În final, aș vrea să lansez un avertisment public: dacă Primăria nu rezolvă această situație și va lăsa în frig zeci de mii de timișoreni, oamenii vor ieși în stradă, iar mandatul celui adus la putere în urmă cu un an de entuziasmul popular s-ar putea sfârși brusc și rușinos!„, transmite consilierul Radu Ţoancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here