Consultaţii oferite gratuit de medici dermatologi liceenilor

consultatii gratuite

Elevii din Timişoara şi alte oraşe mare vor fi informaţi cu privire la cancerul de piele. Societatea Română de Dermatologie va derula şi în acest an campania „Protejează-ţi pielea, expune-te la soare informat!”, care prevede şi consultaţii gratuite.

Campania va avea două etape. Prima se adresează adolescenţilor şi se va desfăşura între 4 mai şi 15 iunie iar a doua etapă se desfăşoară în lunile iulie şi august, pe litoralul Mării Negre.  Astfel, până în 15 iunie, se va dicuta cu elevii de liceu, iar apoi specialiştii vor merge pe litoral, în staţiunile Eforie Nord, Neptun şi Jupiter pentru a-I inform ape turisti si nu numai în ceea ce priveşte controlul aluniţelor şi prevenirea cancerului cutanat.

Campania este derulată cu ocazia celei de-a X-a ediţii naţionale a EuroMelanoma Day. Medicii susţin că expunerea la soare este benefică şi necesară, dar cu moderaţie. Nu trebuie să stăm însă la soare între orele 11 şi 16 şi este de preferat să purtăm îmbrăcăminte de protecţie şi ochelari de soare. Un studiu realizat de peste 1.300 de medici dermatologi din Europa arată că 54 la sută din pacienţii care au murit de cancer de piele puteau fi salvaţi dacă se prezentau din timp la doctor.

(Sursa foto: www.adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.