Controale DSP la bazele de agrement, ştranduri, campinguri turistice şi tabere şcolare din judeţul Timiş

0
250

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș au luat la verificat bazele de agrement, ştranduri, campinguri turistice şi tabere şcolare din judeţ. În urma adresei Ministerului Sănătății în perioada 22.06.2016 – 08.07.2016 au fost dispuse controale igienico-sanitare în unităţile de recreere a copiilor şi tinerilor, respectiv al taberelor şcolare din judeţ, ocazie cu care s-a constatat modul de pregătire al acestora în vederea primirii tinerilor şi elevilor. Aceasta a fost prima etapă a acţiunii de control, urmând a se efectua recontroale pe toată durata sezonuliui estival, până la 09.09.2016.

Este vorba despre tabăra de la Chevereşu Mare şi cea de la Poeni Strâmbu. Reprezentanţii DSP nu au dat nicio amendă, ci doar avertismente şi au fixat termene de soluţionare a problemelor. Problema depistată de inspectorii DSP la tabăra de la Chevereşu Mare este legată de zona verde, care deşi este întreţinută, aceasta nu este împrejmuită corespunzător. O altă problemă sesizată la ambele tabere este legată de cabinetele medicale, care nu sunt în spații corespunzătoare și nici mobilierul nu este adecvat. Taberele din Timiș, cea de la Chevereșu Mare și Poeni Strâmbu, dispun de câte 46 respectiv 57 de locuri per serie, iar în total în vacanța de vară pot fi organizate 11 serii.

În judeţul Timiş există 2 campinguri turistice. În Timişoara – „Camping international” cu 47 căsuţe zidite, 94 locuri, fiecare cu anexă sanitară proprie; la Tomeşti – „SC Simultan V. Liman SRL” cu 30 căsuţe din lemn, 60 locuri şi cu anexe sanitare comune. Acestea urmează să fie controlate, în cadrul aceleiaşi tematici, împreună cu alte unităţi de turism de pe raza judeţului Timiş.

Urmare a adresei Ministerului Sănătății în perioada 27.06-15.09.2016 se desfăşoară o activitate tematică privind controlul respectării prevederilor legale în vigoare în ceea ce priveşte inspecţia sanitară în domeniul apelor de îmbăiere din zonele naturale neamenajate, amenajate şi din bazinele de înot, piscine şi ştranduri.

În judeţul Timiş nu există zone naturale amenajate de îmbăiere, doar 2 zone naturale de îmbăiere, neamenajate: Şag şi Albina. Având în vedere condiţiile meteorologice, aceste zone urmează a fi controlate în perioada următoare.

În cadrul acestei acţiuni de control sunt urmărite următoarele aspecte: respectarea normelor igienico – sanitare de funcţionare a bazinelor de înot, piscine şi ştranduri, conform celor precizate de Ordinul nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei; gestionarea calităţii apei de îmbăiere conform HG nr. 546/ 2008, cu modificările şi completările ulteriore; organizarea serviciilor publice de salvare acvatică – salvamar şi a posturilor de prim ajutor pe plajă, conform HG nr. 1136/2007.

În intervalul  27.06.2016-18.07.2016 au fost controlate șapte unităţi, din 32 aflate în evidența SCSP: 2 ştranduri, 5 bazine de înot.“În urma controalelor efectuate, toate unitățile au făcut dovada buletinelor de analiză fizico-chimică şi microbiologică a apelor de îmbăiere, existând registre de evidență a clorului rezidual şi al PH-ului, completate la zi. Toate probele recoltate au fost conforme. În unităţile controlate se respectă normele şi cerinţele igienico-sanitare.  Nu au fost aplicate sancţiuni”, transmite conducerea DSP Timiș.

(Foto arhivă)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here