Există mai multe moduri de a viziona conținut video precum filme, seriale și chiar muzica, și nu este de mirare că interesul pentru serviciile de streaming video este în creștere. Și copiii au petrecut foarte mult timp acasă și mulți dintre ei petrec din ce în ce mai multe ore pe ecrane – și nu doar facand teme!
Potrivit unui studiu de piață, se petrec mai bine de 4 ore în fiecare zi pe telefon și pe diferite gadgeturi interactive, cum ar fi laptop sau tabletă.
De ce să folosesc controlul parental pe dispozitivele copiilor?
Ești părintele unui adolescent sau al unui copil mai mic care folosește internetul? Telefonul, tablela sau computerul sunt protejate prin controale parentale? Dacă nu, acesta este un lucru pe care ar trebui să îl faci!
Deși mulți copii sunt capabili să folosească internetul fără a întâmpina probleme, există posibilitatea să fie expuși la imagini sau videoclipuri inadecvate și există mulți “prădători online“!
Funcțiile de control parental pot fi sau nu încorporate în dispozitive, însă majoritatea permit părinților să stabilească limite de timp, să restricționeze accesul web către un anumit tip de conținut, să blocheze aplicațiile și chiar să limiteze discuțiile prin chat. Asta înseamnă că, dacă nu dorești ca un copil să utilizeze Facebook Messenger sau alte site-uri de rețele sociale, le poți bloca cu ușurință.
Un alt motiv pentru care ar trebui să existe control parental este că majoritatea soluțiilor este ușor de instalat. Există soluții software dedicate pentru controlul parental chiar și pentru înregistrarea și capturarea activității, inclusiv pentru istoricul web și căutările pe internet.
De exemplu, dacă computerul folosește Internet Explorer, tot ce trebuie să faci este să deschizi o fereastră nouă și să selectezi “Opțiuni Internet“, din titlul “Instrumente“. Vei găsi o filă cu eticheta “Conținut“ și aici poți seta controlul parental.
Dacă ești un părinte ocupat, avantajele controlului parental sunt clare! Îți oferă liniște sufletească, protejând copiii de pericolele accesului online.
Astfel, poți transforma timpul petrecut pe dispozitivele smart în timp de calitate petrecut în familie sau chiar poți să oferi conținut educațional, însă nu poți să supraveghezi copiii în fiecare clipă!
Dar, știai că majoritatea pot fi utilizate pe dispozitivele folosite în comun, de mai mulți membrii ai familiei? Acest lucru este posibil prin setarea unei parole pentru acele site-uri și aplicații pe care dorești să nu le acceseze copiii. De exemplu, putem ține cont că fiecare device în parte are nevoie de un cont de utilizator cu adresă de email pentru a putea beneficia de aplicațiile aferente. Iar fiecare aplicație are posibilitatea de a crea mai mulți utilizatori, cu parolă.
În plus, poți să conectezi diferite dispozitive precum Smart TV-ul, televizorul cu console de jocuri cu browsere încorporate, calculatorul, tableta sau telefonul mobil prin Wi-Fi, 2T2R, Bluetooth, Chromecast sau chiar folosind un Slot card.
În situația în care televizorul nu are funcțiile media pe care le dorești, cu ajutorul unui media player TV de la Dualstore poți transforma destul de ieftin un televizor normal într-un Smart TV. Indiferent de preferințe, TV Box-ul îți oferă acces la multe dintre cele mai populare servicii de streaming de muzică și video disponibile pe care le poți seta cu parolă, prin conturi diferite. Practic, în felul acesta tot ce poți face pe o tabletă sau pe un telefon cu sistem Android vei putea face și pe televizorul tău indiferent dacă este smart sau nu.
În concluzie, controalele parentale sunt ușor de găsit și majoritatea sunt gratuite. Chiar dacă trebuie să achiziționezi un program de control parental dedicat, trebuie să știi că aceste costuri sunt foarte mici. Companiile care încurajează dialogul deschis vor fi cel mai probabil soluții software utile pentru că la un moment dat va trebui să discuți cu copilul despre ceea ce poate găsi pe internet.
Sursă Foto: Pexels.com