Copiii din Sag lasati fara tablete de consilierii liberali!

Primarul Flavius Rosu a anuntat cu regret ca elevii din Sag nu vor mai primi tablete asa cum anuntase edilul din Sag. Proiectul primarului a picat in Consiliul Local Sag. 4 consilieri PNL, 2 de la ALDE si unul de la M10 si FDGR nu au vrut sa voteze acest proiect sub nici o forma.

„Dragi sageni, din pacate proiectul “ TABLETE PENTRU ELEVII SAGULUI” a cazut astazi la vot in sedinta Consiliului Local. Cele 186 de dispozitive solicitate de scoala, urmau sa fie achitate din bugetul local – din Agenda Culturala si banii alocati pentru cursurile de perfectionare ale angajatilor primariei. In vederea implementării proiectului a fost prospectata piața, iar cea mai avantajoasa varianta preț / calitate sunt tabletele de (10 Inch). Fiind si cele mai versatile, atât pentru elevii din clasele primare, cât și pentru cei mari. Pentru ca sunt necesare și calitatea și cantitatea și utilitatea Trec peste argumentele contradictorii( ba nu era bine ca luam la toti tablete, ba luam la toti laptopuri, ba ca unii i-ar fi spus viceprimarului ca sa nu se ia la toti ci doar la cei care au nevoie) opuse ca logica si emise in cadrul sedintei- pentru ca , nu-i asa, intotdeauna e nevoie de “argumente” cand vrei sa blochezi ceva. Nu e nimic nou, stim cu totii de cazul Gradinitei care primise deja finantare de la Guvernul Romaniei 350.000 de euro( adica mai mult de o treime din bugetul local al comunei noastre) si care a avut aceeasi soarta. Pot intelege pana la un punct frustrarile personale si angajamentele politice ale unora. Asta este lumea in care traim. Dar sa blochezi proiecte pentru educatia elevilor , mi se pare sfidator la adresa vietii acestei comune. Repet, aceste tablete erau menite fiecarui elev ca utilizare in aceasta perioada in care ei nu pot merge la cursuri. Ele raman in proprietatea scolii pe toata perioada aceasta si dupa ea, urmand sa fie folosite si pentru viitor, in procesul educational, ca obiecte de inventar ale scolii. Si pentru aceasta, sistemul acesta trebuie sa fie UNITAR. Nu pentru a se face sondaj sa intrebi parintii ce isi doresc, laptop sau tableta. (Daca as fi spus eu initial laptop, azi se bloca pentru tablete si invers). Aceste obiecte de inventar sunt precum bancile, scaunele, dotarile clasei, etc. UNITARE pentru fiecare elev, indiferent de clasa lui sociala , etnie sau afiliere religioasa. Din pacate, ratam timpi importanti pentru achizitionarea acestui sistem si pentru setarea si implementarea lui ca sa devina functional, lucru care nu e deloc simplu. Fiindca acest concept este unul care este cerut de institutiile statului, primariilor si consiliilor locale. In comunele invecinate, din informatiile pe care le am, proiectul a fost aprobat fara probleme. la Sag….”, a anuntat Flavius Rosu

Acestia sunt consilierii locali care nu au aprobat acest proiect :
1. Luca Florin ( PNL)
2. Apostu Bogdan (PNL)
3. Branzoi Sorin ( PNL)
4. Purcar Sorina ( PNL)
5. Hubert Alexandru ( FDGR)
6. Bel Carmen ( ALDE)
7. Popescu Marcel ( ALDE)
8. Ivan Valentin ( M10)

Oferte avute in vedere:
Oferta 1: Tableta Lenovo 10’ – preț 152 euro + TVA ( fără abonament la internet)
Oferta 2: Tableta Lenovo 10’- gratuit la abonament de 9 euro+ TVA x 24 luni.
Oferta 3: Tableta Huwaei 10’- preț 121 euro + TVA ( fără abonament la internet)
Oferta 4: Tableta Huawei 10’ – gratuit la abonament de 10,4 euro + TVA x 12 luni.
Oferta 5: Tableta Samsung 10.1’ – 1670 lei cu acces la internet 24 de luni .
Ofertele sunt de la operatorii de telefonie, cablu și internet și respectivele tablete erau disponibile in stoc pentru numărul cerut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here