Cornel Samartinean a depus 60 de propuneri legislative!

Deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean a făcut raportul activității parlamentare de la începutul mandatului. Mai exact este vorba despre intervalul 20 decembrie 2016 – 1 iulie 2019. Sămărtinean este unul dintre cei mai activi parlamentari români.

În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr. 37 Timiș, de la începutul acestui mandat și până în prezent activitatea mea legislativă a fost concentrată către problemele și nevoile cetățenilor cu care se confruntă cetățenii județului Timiș, cetățeni care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș în 11 decembrie 2016 și pe care îi reprezint în Parlamentul României. Până în prezent am susținut și depus în scris 23 de declarații politice și am depus 205 întrebări și interpelări adresate miniștrilor din guvernările PSD-ALDE, tematica acestora cuprinzând următoarele domenii:transporturi și infrastructură, sănătate, administrație publică centrală și locală, educație națională, finanțe publice, agricultură, apărare și securitate națională, cultură și mass-media”, spune deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean.

Situația infrastructurii judeţului Timiş, nedemararea procedurilor de finanţare şi execuţie a lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire, nefinanţarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord Timişoara-, nedemararea lucrărilor și stadiul continuu de degradare a construcției Institutului Regional de Oncologie, stadiul construcţiei noului corp de clădire a Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, alocarea de fonduri din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtunile abătute asupra județului Timiș – sunt doar câteva din problemele asupra cărora deputatul Cornel Sămărtinean a tras semnale de alarmă prin interpelări declarațiilor politice adresate tuturor miniştrilor de resort din cele trei guverne PSD-ALDE

Menționez faptul că toate aceste demersuri legislative sunt publice și pot fi consultate pe pagina activitații mele parlamentare din Camera Deputaților. În cadrul dezbaterilor asupra proiectului Legii Bugetului de Stat în perioada 2016-2019 am susținut în comisiile de specialitate și apoi în plenul reunit al Parlamentului României 476 de amendamente referitoare la problemele concrete ale județului Timiș, amendamente care din păcate pentru județul Timiș au fost respinse deoarece majoritatea PSD-ALDE a considerat neimportante amendamentele prezentate, deși municipiul Timişoara contribuie după Bucureşti cu cei mai mulţi bani la bugetul statului român. Tot în cadrul activității mele în calitate de deputat menționez depunerea a 60 de propuneri legislative ca inițiator alături de alți colegi deputați și senatori PMP, precum și semnarea a 5 moțiuni simple și a 4 moțiuni de cenzură împotriva guvernelor PSD-ALDE. Referitor la activitatea desfășurată în circumscripția electorală, în cadrul programului de audiențe de la cabinetul meu parlamentar am discutat cu cetățenii despre modificarea legislației în ceea ce privește asociațiile de proprietari, problemele generate de lipsa locurilor de muncă, situaţia racordării la reţelele electrice la nivelul judeţului Timiş, probleme referitoare la punerea în posesie a parcelelor de teren, situaţia în care se află copiii şi tinerii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) din județul Timiș, situația locuitorilor Timișoarei afectați de poluarea de la Fabrica de Anvelope Continental. Tot în cadrul programului meu de audiențe am avut în mod constant întâniri cu primarii și viceprimarii din județul Timiș, care mi-au adus la cunoștință stadiul implementarii programelor PNDL I și PNDL II și mi-au cerut informații referitoare la modalitatea de gestionare a noului Fond de Dezvoltare și Investiții”, mai spune Sămărtinean.

Parlamentarul este adeptul principiului că prioritar este interesul cetățeanului, nu interesul personal al politicienilor. România este a românilor, și consideră că toate instituţiile statului, Parlamentul României şi Guvernul României au obligaţia și datoria să lucreze în folosul şi pentru bunăstarea cetăţenilor ţării lor.

Sunt onorat că de 6 ani și jumătate sunt deputat de Timiș, municipiul Timișoara fiind locul în care m-am format în plan profesional și în care trăiesc de peste 30 de ani. Timişoara este primul oraş eliberat de sub comunism în decembrie 1989, oraș cu oameni mândri, gospodari şi cu mare dragoste față de țară și față de valorile tradiționale, un oraș care şi-a afirmat dintotdeauna importanţa strategică, economică și culturală. Prin prerogativele legislative pe care mi le conferă funcția de deputat ales în Parlamentul României voi continua să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara și ai județului Timiș și nu voi înceta să militez pentru ca banii Timișoarei și ai județului să rămână în Timiș. Consider că județul Timiș trebuie să primească ceea ce merită, pentru că Timișul merită soluții concrete și finanțare pe măsură, având în vedere înățimea potențialului pe care l-a demonstrat că îl are”, mai spune deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here