Deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean spune că Guvernul nu pare deloc îngrijorat de degradarea continuă a mediului economic și social din România, pe fondul scăderii dramatice a investiţiilor şi al diminuării semnificative a puterii de cumpărare a cetăţenilor. Conform parlamentarului managementul “performant” al acestei guvernări, se reflectă la alocarea banilor publici cu dedicație către consiliile judeţene, consiliile locale şi primăriile fidele, către clientele de partid.

„De un an de zile ne demonstrează, zilnic, că economia de piață este un concept paralel pentru ei. Au o singură soluție, mai multă intervenție a statului în economie. Intervin brutal în relațiile private dintre antreprenori, dintre antreprenori și angajati sau dintre antreprenori și consumatori. Guvernarea PSD –ALDE nu se lasă până nu ne arată în fiecare zi cât sunt de nepregătiți profesional„, transmite deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean.

Palamentarul mai spune că această coaliție de guvrnare ne arată că și politica monetară îi este o noțiune străină, deși de 28 de ani votează rapoarte anuale ale Băncii Naționale, prezentate în Parlament. “Implementarea a doar 5% din programul lor de guvernare a afectat grav economia României cu efecte pe termen mediu și lung. Populismul costă scump. Iar noi suntem prea săraci să plătim prețul acestei guvernări. Datele statistice ne arată că acesta este guvernul care a reusit să urce România 16 locuri în topul sărăciei în doar 12 luni.La un an de la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE a dus rata inflatiei de la -0.5% la 4.3%. În acest ritm până la sfârșitul anului 2018 , rata inflației ar putea ajunge la 10%. Toti indicatorii ne demonstrează faptul că România este într-o criză economică, că avem o economie fragilă. Inflatie, deficit comercial, deficit bugetar, datorie publică, procentul din venituri fiscale folosit pentru cheltuieli neproductive, procentul din PIB cheltuit pentru investiții (privat plus public)”, mai spune deputatulPMP de Timiș, Cornel Sămărtinean.

Sămărtinean este de părere că România, astăzi, aleargă cu viteza din ce în ce mai mare către etatism veritabil. “Drumul pe care ne duce această guvernare este un drum către servitute. Este un drum către o economie cu inflație galopantă, dobânzi mari, falimente ale companiilor mici și mijlocii, șomaj, aparat public supradimensionat. Iar pentru a putea menține acest aparat supradimensionat guvernanții vor suprareglementa economia, vor crește taxe, impozite, accize, amenzi și vor face tot posibilul pentru a stoarce și ultimul leu de la sectorul privat. Strategia economică a acestui guvern este caracterizată de lipsa de expertiză în înțelegerea problemelor și nevoilor economiei reale, de o politică fiscală haotică, incoerentă, lipsită de orice minimă predictibilitate, ostilă mediului de afaceri şi economiei în general”, mai spune Sămărtinean.

Parlamentarul de Timiș este de că această coaliție trebuie să plece de la guvernare. „Aplicarea în continuare a politicii de supraimpozitare şi tăiere a investiţiilor va împinge România cu siguranţă spre un dezastru economic şi bugetar cu consecinţe grave asupra mediului de afaceri şi asupra nivelului de trai al românilor. Actuala coaliţie aflată la guvernare nu are un plan de acţiune concret pentru redresarea economiei și pentru crearea de locuri de muncă. Fără un plan economic coerent şi cu politici fiscale greşite, coaliția PSD-ALDE duce România în sărăcie. Românii nu vor să mai plece din România. Românii nu vor să trăiască și în următorii ani în cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. Coaliția PSD-ALDE trebuie să plece de la guvernare pentru că la 29 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, românii nu vor să se întoarcă în comunism”, a mai spus Sămărtinean.

Articolul precedentCCIA Timiș caută cele mai bune idei în cadrul unei noi ediţii a ClimateLaunchPad!
Articolul următorCCIAT organizează un nou seminar de informare privind legislația în domeniul fiscal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.