Cornel Samartinean: La Multi Ani Romania! La Multi Ani romani, orinde v-ati afla!

La data de 1 Decembrie 2017 sărbătorim 99 de ani de la Marea Unire de la Alba
Iulia. Pentru toți românii, Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 semnifică împlinirea idealului românesc de a trăi liberi într-un singur stat naţional unitar și reprezintă totodată prilejul de a ne îndrepta gândurile, cu recunoștință, către înaintașii noștri care au luptat și s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru realizarea acestui ideal.
„De aceea, se cuvine ca în această zi să aducem un omagiu celor care au desăvârșit, prin patriotismul și jertfa lor, Marea Unire de la 1918, o zi de mare însemnătate pentru istoria noastră. Sărbătoarea de la 1 Decembrie reprezintă unul dintre cele mai importante momente ale istoriei românilor, un eveniment căruia îi datorăm identitatea noastră
națională, valorile și spiritul unitar. Suntem cu toții responsabili de viitorul societăţii
româneşti și, de aceea avem datoria și obligația să transmitem generaţiilor viitoare
dezideratele pentru care au luptat generaţia care a înfăptuit Marea Unire, acelea de a trăi
într-o singură patrie. Astăzi România este un stat național, suveran, unitar, independent și indivizibil, o democrație constituțională, stat membru al Uniunii Europene și al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.
În ciuda opiniilor politice diferite, nimeni nu poate să afirme faptul că, în România de azi, libertatea de exprimare, asociere și cea individuală nu sunt garantate și încurajate de statul român. Patria nu reprezintă doaro locatie pozitionată pe harta lumii. Patria este un sentiment. De aceea, celebrarea zilei de 1 Decembrie-Ziua Naţională a României va rămâne pentru întotdeauna un prilej de mare bucurie, de sărbătoare, un prilej de mândrie a neamului românesc” a transmis presedintele PMP Timis Cornel Samartinean.
La mulți ani România!
La mulți ani români, oriunde v-ați afla!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here