Cristian Dăneți: “Unul a recunoscut că a fost pus de fosta soție să-mi ia copiii”

Scandalul pentru custodia gemenelor care au fost luate cu scandal de către mamă dintr-un parc din Timișoara, continuă! Cei doi părinți sunt departe de a îngropa securea războiului. Miza este custodia fetelor de patru ani.

Aceștia continuă să se lupte pentru gemene, care de zece luni locuiesc la tatăl lor. Bărbatul, Cristian Dăneți, a afirmat că a divorţat la notar de soţia sa şi acum se judecă pentru custodia fetițelor.

Remintim, un incident traumatizant a avut loc în urmă cu o lună în parcul din zona Matei Basarab din Timișoara. Cristian Dăneţi povestește că era cu fetele, în vârstă de patru ani, în parc, iar fosta sa soţie l-a sunat să se întâlnească. Aceasta nu a venit singură, ci însoțită de doi bărbați, care l-au trântit și i-au pus cuțitul la piept.“M-a sunat să ne vedem în parc, erau şi fetele cu mine. Au apărut doi vlăjgani care m-au trântit şi mi-au pus cuţitul în piept. Au strigat la fosta nevastă <<Cristina, ia copiii>>”. Fetele nu vroiau să plece, strigau. Mi-au pus cuţitul în piept şi au dispărut gemenele mele de patru ani. Am stat pe jos vreo zece minute. Cineva a sunat la 112 şi a venit Poliţia”, a povestit Cristian Dăneţi.

Tatăl fetițelor spune că între timp a fost identificat unul dintre agresori.“În acest moment este o plângere depusă la Parchet împotriva celor care mi-au răpit copiii. Așteptăm să vedem ce se va mai întâmpla. A fost identificat unul dintre agresori. Am fost și eu de față când a fost adus pentru recunoaștere și în declarația dânsului spune că a fost pus de fosta mea soție, Băleanu Cristina Antoanetta, că a avut două tentative să mă imobilizeze în timpul în care fosta soție a reușit să ia copiii. A recunoscut fapta că a fost pus de fosta soție. Mai multe nu am ce să spun. Este un proces pe rol, este o plângere la Parchet”.

În plus, bărbatul susține că gemenele au nevoie de consiliere psihologică, fiind traumatizate în urma incidentului la care au asistat.“Îmi doresc să fie tras la răspundere cine a greșit, ținând cont că fetele mele au rămas traumatizate. Merg cu ele la psiholog, au rămas puțin șocate. Nu mai vor să meargă în parcul acela. De când s-a întâmplat acel lucru nu se mai desprind de mine (…) Puteam să ripostez, să fiu tăiat cu cuțitul, etc. Fetele vor să stea cu mine. Am fost şi la Protecţia Copilului. (…) Ea nu recunoaște, spune nu știe ce s-a întâmplat. Ea a plecat cu copiii, cu toate că sunt martori, s-a sunat la 112. Au venit cei de la Jandarmerie, de la secție, au luat declarații. Cele spuse de mine au confirmat și restul”, adaugă Cristian Dăneți.

De cealaltă parte, mama fetițelor, Cristina Băleanu, ne-a declarat cum a ajuns să se războiască cu fostul său sot pentru custodia minorelor. Femeia povestește că de o lună nu reușește deloc să își vadă copiii, întrucât fostul soț nu o lasă.“Am stabilit de comun acord domicilul fetițelor ca să fie la mine. Am cumpărat un apartament.  Când a venit vacanța, a luat fetițele conform convenției dintre noi, avea dreptul să le ia jumătate din vacanța de vară. S-a derulat toată vacanța de vară și de atunci nu mi-a mai dat niciodată fetițele. De zece luni, am încercat în toate modalitățile posibile să discutăm despre copiiii noștri, care în momentul de față nu se pot exprima, au patru ani și trei luni. Eu cumpărasem bilete la mare, el între timp a făcut la fel și de atunci a început un frecus continuu. Și astăzi aș vrea să mă întâlnesc cu el în privința fetițelor noastre”, susține Cristina Băleanu.

Referitor la incidentul din parc, petrecut în urmă cu o lună, femeia spune ca ea nu are nicio legatură cu asta: “El îmi permitea să îmi văd copiii în repriză de o oră jumătate pe zi de două ori pe săptămână, deși nicio instanță nu a decis așa ceva. M-am dus în parc să îmi văd copiii, atunci când mi-a permis el și am profitat ca să-mi iau fetițele și să mergem să mâncăm pizza împreună și să pot să îmi văd și eu copiii după nouă luni, la vremea respectivă. Mai mult decât prin ce trec eu este doar moartea și boala incurabilă. Eu nu am răpit fetițele, noi ne jucam de-a v-ați ascunselea. Și în momentul în care am vrut să ne ascundem am văzut că este reținut. Nu a fost amenințat, cred că sunt niște exagerări de ale lui ca să fie totul mai pompos. Eu nu am văzut nicio fază, întrucât eram întoarsă cu spatele”.

În plus, femeia spune că dorește din răsputeri o toleranță din partea fostului șot și o mai bună colaborare în privința stabilirii creșterii gemenelor.“Eu nu vreau să i le iau. Vreau să conlucrăm și să ne compensăm unul pe celălalt în privința acestor copii. Se ambiționează aiurea. Niciodată nu mi-a zis că nu sunt o mamă bună, că nu e mulțumit de mine, de aptitudinile mele… Decât când l-am părăsit. Cred că se folosește doar ca să motiveze acțiunile lui”, subliniază Cristina Băleanu.

Reprezentanții Poliţiei Timiş au confirmat că există o sesizare legată de acest incident. La Secţia 4 de Poliție sunt deschise deja două dosare penale: în unul soţul este reclamat pentru loviri şi alte violenţe, iar în celălalt soţia este acuzată de violare de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here