Cu indienii în mașină. Că e la modă să faci trafic cu… migranți

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au depistat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, în interiorul unui mijloc de transport, patru cetăţeni din India care nu își justificau prezența în zona de frontieră.

În data de 21.11.2021, în jurul orei 02:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, frontieriștii au oprit la intrare în localitatea Banloc, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat ca în interior se aflau alte patru persoane, cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, pasagerii, toţi de sex masculin, precum şi şoferul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 36 ani. Șoferul, cetățeanul român în vârstă de 30 de ani, a declarat că urma să îi transporte pe cei patru indieni la Timișoara.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul mijlocului de transport. În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Pe numele șoferului, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Tot mai mulți timișeni își riscă libertatea, „trafic” migranși pentru câteva parale de om… Este deja la modă, astfel de afaceri ilicite pentru care trebuie impuse pedepse mai severe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here