Pentru a sărbători împlinirea a 10 ani, în 21 aprilie 2021, de la inaugurarea oficială a Experimentarium TM, laboratorul interactiv de fizică din vecinătatea Hidrotehnicii (Splaiul Spiru Haret, Parcul Rozelor), Universitatea Politehnica Timișoara lansează concursul „Cu UPT, experimentezi și câștigi!”, adresat tuturor elevilor din România, prin intermediul căruia cei pasionați de științe pot câștiga un laptop, o tabletă sau un smartphone.

Competiția, care se desfășoară între 22 aprilie – 21 mai 2021, este deschisă elevilor de la orice instituție de învățământ preuniversitar din România și se desfășoară pe pagina de Facebook a Universității Politehnica Timișoara, unde elevii trebuie să denumească în mod corect, prin comentariu la postare, cel puțin trei dintre cele 10 experimente prezentate în imagini sau fenomenul fizic la care se referă acestea, să eticheteze în comentariu 3 colegi/prieteni/elevi, să distribuie public postarea concursului și să dea like paginii de Facebook a Universității Politehnica Timișoara.

În cazul în care vor exista mai mulți elevi care vor da răspunsurile corecte, desemnarea câștigătorilor premiilor se va realiza prin tragere la sorți. Concursul se va încheia vineri, 21 mai 2021, ora 12:00, când va avea loc și extragerea live a câștigătorilor.

Găzduit într-un spațiu generos, de peste 800 mp, pus la dispoziție de Universitatea Politehnica Timișoara, Experimentarium TM oferă tuturor celor interesați peste 350 de experimente variate, ce ilustrează principalele fenomene și legi ale fizicii, dar nu repetă experimente descrise în manualele școlare. Experimentele au capacitatea de a capta atenția și interesul vizitatorilor, indiferent de vârsta acestora, datorită modului interactiv în care sunt prezentate, surprizelor care apar pe alocuri, aparentei magii și contradicțiilor logice care le însoțesc.

Activitatea din centru promovează o cultură a experimentării și colaborării, stârnește curiozitatea, sporește înțelegerea și stimulează idei noi. Prin experimentare, participanții descoperă și conștientizează fenomene și legi fizice.

Cel mai nou proiect din cadrul Experimentarium TM este Experimentarium NON STOP. Dezvoltat pentru a le oferi vizitatorilor posibilitatea de a efectua experimente în afara programului de vizitare, fără a avea nevoie de asistență de specialitate, Experimentarium NON STOP oferă, pentru început, o serie de 9 experimente interactive de fizică. Cele 9 experimente din cadrul acestui proiect sunt poziționate în ferestrele clădirii ExperimentariumTm, Splaiul Spiru Haret nr 1A. Acestea pot fi văzute și acționate din afara clădirii, rând pe rând, singura ustensilă de care e nevoie pentru efectuarea acestor experimente fiind un laser pointer.

Dupӑ 9 ani de activitate interactivӑ, cu grupuri de vizitatori din mediul școlar și universitar, din ţarӑ și din majoritatea ţӑrilor europene, însumȃnd cca 40.000 de vizitatori, în ultimul an activitatea s-a desfӑșurat în grupuri reduse, cu respectarea condiţiilor de distanţare și în mediul on-line. Acum, respectȃnd cerinţele înӑsprite impuse, activitatea se desfășoarӑ exclusiv online, pe pagina de Facebook Experimentarium TM.

Articolul precedentCum asortezi cele mai elegante veste din blana naturala? Tips & Tricks din partea expertilor
Articolul următorConsiliul Județean pune în dezbatere publică strategia de dezvoltare economică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.