Cula din Ciacova va fi restaurată și va intra în circuitul turistic

0
20

Bani europeni pentru Cula din Ciacova! Obiectivul va intra în reabilitare după ce astăzi a fost semnat contractul de finanțare.

Turnul de apărare din Ciacova este un monument istoric din grupa A, fiind un monument istoric de valoare națională. Acesta va fi reabilitat din bani europeni. Finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 4,9 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Valoarea totală fiind de aproximativ  5,1 milioane lei.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 24 de luni. Obiectivul final al acestuia este acela de a dezvolta oferta turistică și culturală a orașului Ciacova.

Proiectul vizează reabilitarea, consolidarea, restaurarea și dotarea turnului de apărare (culei) cu echipamente specifice (proiector, ecran de proiecții holografice, sistem audio, binoclu panoramic, mobilier) în vederea funcționalizării și utilizării acestuia ca spațiu muzeal și expozitional. Suplimentar, se va amenaja peisager zona din vecinătatea monumentului istoric.

După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu 2000 de turiști la finalul primului an după implementarea proiectului (de la 500 de vizitatori pe an înainte de intervenția asupra obiectivului de patrimoniu, la 2500 de vizitatori după intervenția asupra obiectivului).

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here