Conferința “Cultura ca serviciu public: provocarea politicilor culturale moderne”, se va desfășura în data de 4 octombrie 2022, la Institutul Francez din Timișoara, un eveniment co-organizat de UVT și Insula 42, în parteneriat cu Institutul Francez din Timișoara.

Conferința va deschide prima ediție a „Timișoara Ideas Fest”, un proiect de anvergură, dedicat ideilor și oamenilor care inspiră comunități

Conferința “Cultura ca serviciu public: provocarea politicilor culturale moderne” este organizată în contextul în care practicile culturale au evoluat în Europa într-un ritm foarte rapid, mult mai rapid decât domeniul administrativ dedicat acestui câmp de activitate. Unele dintre aceste practici s-au internaționalizat sau au devenit inter- și trans-disciplinare. Prin contrast, administrațiile culturale nu au evoluat pe măsura dinamicii efervescenței creative și intelectuale a comunităților de artiști și producători de conținuturi culturale și, ca urmare, ele le oferă acestora un cadru încă puțin ofertant (legislativ, birocratic, organizatoric și chiar lingvistic), insuficient modernizat și adaptat.

„Propunem, de aceea, lansarea ideii unui thinktank care să includă intelectuali, cercetători, profesori, operatori și antreprenori culturali și creatori, al cărui obiectiv să fie construirea unui spațiu critic de discuție avizată asupra dezvoltării și punerii în practică a politicilor culturale din România. Un asemenea grup poate să constituie, în timp, nucleul creării unui Observator regional de politici culturale, a cărui expertiză poate să contribuie în mod semnificativ la conturarea măsurilor de politici culturale inițiate în România sau poate sugera ce tip de măsuri ar trebui luate. Conferința “Cultura ca serviciu public: provocarea politicilor culturale moderne” este un prim pas necesar în atingerea acestui deziderat”, spun organizatorii.

Articolul precedentCCIA Timiș, gazda Adunării Generale a Federației Camerelor de Comerț Dunărene
Articolul următorStartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.