Cum alegi un cuptor electric incorporabil potrivit nevoilor tale? TOP 4 aspecte de care să ții cont înainte de achiziționarea unui cuptor electric incorporabil

Odată cu modernizarea bucătăriilor, lumea electrocasnicelor nu rămâne în urmă. Dacă acum zece ani a fost actual un aragaz clasic, ce include cuptorul și plita în sine, atunci în prezent trendurile merg spre achiziția separată a cuptorului și plitei. Ambele pot fi incorporate în mobilă și alese după propriile nevoi. Alegerea unui cuptor incorporabil însă poate fi un proces destul de dificil, dacă nu știi principalele principii după care să te ghidezi când dorești să-l achiziționezi.

Iată top 4 aspecte de care să ții cont înainte de achiziționarea unui cuptor electric:

Mărimea cuptorului

De obicei, cuptoarele electrice au o mărime standardizată cu o înălțime de 60 cm. Sunt însă și cuptoare electrice incorporabile de la Sensodays.ro de o înălțime mai mare, până la 90 cm și mai mult. Cuptoarele profesioniste, cu o înălțime mai mare, sunt utilizate de marii bucătari în restaurante, unde se pregătește o cantitate de mancare mai mare. Prin urmare, pentru a alege mărimea cuptorului electric potrivit nevoilor tale, este necesar să măsori înălțimea și lățimea spațiului din mobila pe care o ai la bucătărie. Astfel, vei veni pregătit și vei putea solicita suportul unui consultant, având mărimile cuptorului dorit.

Puterea cuptorului

Un alt aspect important în alegerea cuptorului electric incorporabil este puterea acestuia. Dacă vei avea nevoie să gătești la temperaturi înalte, trebuie să vezi ofertele cuptoarelor cu o putere mai înaltă. De obicei, cuptoarele mici au o putere de 1500 W și pot atinge o putere de până la 5000 W. Din acest motiv, ai grijă la puterea și temperatura maximă de gătire a cuptoarelor atunci când vei fi în proces de selecție al acestuia în magazin.

Materialul din care este confecționat cuptorul

Te-ai gândit vreodată că materialul din care este confecționat un cuptor electric incorporabil, poate influența stilul bucătăriei tale? Recomandarea specialiștilor este să alegi un cuptor din metal sau inox cu sticlă, care sunt rezistente pe termen lung. Totodată, dacă optezi pentru un cuptor confecționat din inox, verifică sau întreabă un consultant dacă are eticheta „no fingerprint”, pentru a evita prezența numeroaselor amprente pe suprafața cuptorului, care îți va da bătăi de cap suplimentare.

Atenție la geamul și ușa cuptorului

Dacă planific să cumperi un cuptor electric incorporabil pe termen lung, este important să verifici ușa și geamul acestuia. Ușa trebuie să fie ușoară, să o poți deschide simplu și să fie dotată cu capacitatea de a rămâne fixată în poziția pe care ai deschis-o. Astfel, eviți riscul de a cădea și forța ușa de multe ori, fapt ce ar scădea din durata de viață a cuptorului. De asemenea, geamul pe care îl are cuptorul trebuie să-ți permită să vezi interiorul cuptorului cu ușurință și să nu trebuiască să deschizi cuptorul de fiecare dată când vei avea nevoie să vezi starea bucatelor pe care le-ai pus la cuptor.

Așadar, decizi de lua un cuptor electric incorporabil poate fi cea mai bună soluție pentru a găti bucate sănătoase și delicioase la cuptor, precum si să-l încadrezi cu ușurință în stilul bucătăriei tale. Este important să ții cont de mărimea, puterea și dotările tehnice ale cuptorului, pentru ca să-l folosești pe termen lung.

Sursa foto: Pexels.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.