Cum decorează oamenii de Crăciun în întreaga lume – tradiții și curiozități

Crăciunul se sărbătorește în foarte multe moduri în întreaga lume, fiecare țară având tradițiile ei specifice. Totuși, un lucru este constant: cu toții decorăm cu această ocazie. Astfel, perioada Crăciunului este marcată nu doar de momentele de bucurie și căldură în familie, ci și de tradițiile de decorare care aduc atmosfera festivă în casele noastre. Fiecare cultură are modalități unice de a sărbători această perioadă a anului prin ornamentarea locuințelor.

Descoperă tradiții de împodobire de Crăciun din întreaga lume și lasă-te uimit de cât de diferiți și asemănători suntem în același timp

Germania – spiriduși și calendarul advent
În Germania, tradiția calendarului de Advent este foarte iubită. Fiecare zi înainte de Crăciun este marcată prin deschiderea unei ferestre sau cutii din calendar, dezvăluind ornamente festive și mici cadouri. De asemenea, germeni de grâu sunt așezați în pământ și cresc până la Crăciun, simbolizând viața nouă. Astfel, în Germania întreaga lună decembrie este sărbătorită cu mici momente de bucurie oferite de acest calendar.

Mexic – pinata festivă
În Mexic, pinatas nu sunt destinate doar petrecerilor, ci sunt și elemente cheie de decor pentru Crăciun. Acestea sunt umplute cu dulciuri și bani și atârnate în casă, așteptând ca membrii familiei să le spargă pentru a sărbători. Cu siguranță, această tradiție este îndrăgită mai ales de cei mici.

Suedia – steaua de Crăciun
Tradiția suedeză de a atârna steaua de Crăciun este o practică veche. De obicei, este un ornament în formă de stea confecționat din hârtie sau paie și este atârnat în ferestre pentru a lumina întunericul zilelor scurte de iarnă. Este asemănătoare cu obiceiul nostru de a pune o stea în vârful bradului. Dacă vrei să găsești cea mai frumoasă stea de Crăciun anul acesta, aruncă o privire la decorațiunile pentru Crăciun de pe auchan.ro.

Japonia – luminițele de Crăciun
În Japonia, iluminatul este o parte esențială a decorului de Crăciun. Străzile, magazinele și clădirile sunt iluminate în mod spectaculos cu lumini strălucitoare, creând o atmosferă feerică în timpul sezonului.

Norvegia – gnomii de Crăciun
În Norvegia, tradiția de a utiliza gnomii ca ornamente de Crăciun adaugă un element de farmec și poveste în decorul festiv al sărbătorilor. Acești gnomi, cunoscuți sub numele de „nisser” sau „tomte” în limba norvegiană, sunt mici creaturi mitice asociate cu sezonul de iarnă, care sunt prezentați sub forma unor figuri îmbrăcate în haine tradiționale.

India – decorațiuni florale și cu animale
În India, sărbătorile de iarnă sunt marcate de o explozie de culoare și lumină, iar decorațiunile cu lămpi și flori joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere vibrante și festive. Ornamentele luminoase cu forme variate, de la stele la flori și animale, adaugă un farmec aparte sărbătorilor și contribuie la atmosfera efervescentă a Crăciunului în India.

În încheiere, aceste tradiții legate de decorațiunile de Crăciun reflectă frumusețea diversității culturale și modul în care fiecare comunitate își aduce unicitatea în această perioadă specială a anului. Indiferent de tradiția specifică, ceea ce rămâne constant este bucuria și căldura aduse de decorul festiv în casele oamenilor din întreaga lume.

Sursă foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.