Atunci cand locuiesti la casa, confortul este mult mai mare decat la bloc, deoarece spatiul de care beneficiezi iti ofera posibilitatea sa faci mult mai multe activitati si sa petreci timp in aer liber in propria intimitate.

In acelasi timp, sarcinile casnice intr-o gospodarie se multiplica, deoarece casa este mult mai spatioasa decat apartamentul, dar si pentru ca aceasta are o gradina. La randul sau, gradina are nevoie de o intretinere specifica si trebuie facuta in functie de anumite aspecte, cum ar fi anotimp, tipul de vegetatie si intindere.

Pentru multi oameni, acesta este motivul pentru care prefera apartamentul in detrimentul unei case. Cu toate acestea, daca te preocupi de gradina ta intr-un mod eficient, vei descoperi ca este o activitate extrem de placuta si relaxanta.

Iata ce trebuie sa faci pentru a intretine gazonul

Mai mult ca sigur, la casa vei avea un spatiu verde unde vei planta gazon. Acesta nu ofera doar o imagine placuta, dar si un loc unde familia si oaspetii tai pot petrece timp de calitate, pot face sport, iar cei mici se pot juca in siguranta. In schimb, nu uita ca gazonul are nevoie de un anumit tratament pentru a-ti oferi confortul dorit.

Tunderea regulata

Una dintre sarcinile principale care asigura un gazon frumos este tunderea. Aceasta trebuie facuta in mod regulat, fie saptamanal, fie la cel mult doua saptamani, in functie de cat de repede creste. In mod evident, pentru aceasta e nevoie de masina de tuns pe care o gasesti daca vei intra pe site la Hornbach, acolo unde ai o selectie variata. In acelasi timp, tine cont de faptul ca gazonul se tunde in sezonul cald, incepand cu luna martie sau aprilie, si poate dura chiar pana la sfarsit de octombrie. In timpul sezonului rece, acesta nu creste astfel incat sa necesite acest lucru.

Asigurarea unei surse de apa

O alta sarcina importanta este asigurarea unei surse de apa. Acest lucru depinde de anotimp. Astfel, daca in timpul verii se intampla sa existe o perioada indelungata fara ploi, poti monta un sistem de irigare sau poti, la sfarsit de zi, sa stropesti gazonul manual, folosindu-te de un furtun conectat la un robinet. Vei vedea ca aceasta activitate este extrem de placuta si relaxanta.

In schimb, in sezonul rece, nu este necesar un efort chiar atat de mare, deoarece ploile apar destul de des, iar gazonul isi primeste cantitatea necesara de apa. Totusi, trebuie sa iti montezi o canalizare, astfel incat sa nu ai parte de inundatii care iti pot afecta gazonul iremediabil.

Prevenirea inghetului

Gazonul este sensibil la inghet. Din fericire, aceasta este o activitate de care trebuie sa te asiguri doar cateva luni pe an, mai exact iarna. Astfel, fie iti montezi un sistem de incalzire in gazon, fie il acoperi cu un anumit material care sa ajuta la evitarea contactului direct dintre aerul foarte rece si gazon. Totusi, gazonul trebuie aerisit din cand in cand pentru a nu se usca.

In concluzie, gazonul tau are nevoie de intretinere constanta pentru a-i asigura o dezvoltare normala.

sursa foto: envato.com

Articolul precedentAproape 3.000 de cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19! Au fost înregistrate și 82 de decese, în ultimele 24 de ore
Articolul următorProgramele de reabilitare respiratorie, obligatorii în cazul pacienților cu forme medii și severe de COVID-19!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.