Cum să aduci o pată de culoare în orice încăpere, prin doar câteva decorațiuni plasate strategic

Amenajarea unui apartament este pe cât de simplă, pe atât de reușită atunci când acorzi atenție micilor accesorii și articole decorative. Aceste elemente conferă pete de culoare și texturi interesante oricărui spațiu, având darul de a transforma o simplă casă într-un cămin plin de viață. 

Cum să alegi decorațiunile potrivite pentru orice încăpere

  • Mizează pe calitate în loc de cantitate.

Deși poate fi tentant să adaugi mai multe elemente care să atragă atenția în fiecare colț al unei camere, astfel riști să creezi un aspect haotic. E mai bine să optezi pentru doar câteva accesorii de calitate, care să-ți placă cu adevărat și care să fie un subiect de conversație pentru musafiri.

De exemplu, câteva tablouri abstracte canvas vor infuza personalitate chiar și într-un apartament cu un design minimalist. Ascultă-ți instinctul și alege modelul preferat de tablou abstract dintre cele disponibile în magazinul Pepânză.ro, pentru a obține efectul scontat.

  • Acordă atenție proporțiilor corecte.

Un articol decorativ prea impunător nu va pune în valoare o încăpere îngustă, ba dimpotrivă. Așa cum nici un covor prea mic nu se va potrivi într-un spațiu generos. Măsoară cu atenție spațiul pe care-ți propui să-l decorezi și ține mereu cont de dimensiuni atunci când te pregătești să achiziționezi un element adițional. O astfel de strategie nu te costă nimic, dar e importantă pentru a amenaja locul într-un un mod echilibrat. 

  • Alege o varietate de forme, texturi și culori

Accesoriile ar trebui utilizate pentru a adăuga interes vizual și contrast într-o încăpere. Dacă mobilierul este într-un ton neutru, alege piese decorative cu un imprimeu aparte sau o culoare contrastantă puternică. De asemenea, alternează piesele asimetrice cu cele în forme geometrice. Nu în ultimul rând, grupează accesoriile mici pentru a atrage privirea într-un anumit colț al încăperii, în loc să le plasezi în mod dezordonat în întreaga încăpere.

Astfel de accesorii pot fi: bijuterii vintage masive, corpuri de iluminat, diverse cărți interesante, vaze colorate, lumânări frumos parfumate și suporturi pentru lumânări, oglinzi de diferite forme și dimensiuni, dar și fotografii înrămate și expuse din loc în loc. 

  • Nu uita de plante

Plantele verzi adaugă viață și o culoare plăcută oricărei camere, indiferent de stilul în care este decorată. Și în această privință, mizează pe varietate, de la plantele care înfloresc periodic la cele agățătoare sau suculente și îți vei crea propria oază de Paradis chiar la tine acasă.

Când vine vorba de propria casă, fiecare detaliu contează. Articolele decorative sunt cireașa de pe tort în materie de design și merită să alegi acele câteva piese care îți plac și te reprezintă, pentru a te bucura cu adevărat de timpul de deconectare și relaxare petrecut acasă.

 

 

 

Sursă Foto: Unsplash.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here