Amenajarea casei este un subiect foarte amplu, mai ales acum când există atât de multe opţiuni pe piaţă de unde să alegi. Trebuie să te gândeşti foarte bine înainte de a lua anumite piese şi să îţi faci un plan bine gândit după care să te ghidezi pentru a-ţi fi mai uşor atunci când cauţi diverse articole. Toată lumea îşi doreşte o locuinţă modernă, cu piese cât mai în trend, însă trebuie să ţii cont şi de calitatea lor pentru că astfel ele vor rezista foarte bine şi în timp.

Iată câteva sfaturi de care să ţii cont pentru a obţine o locuinţă modernă

Stabileşte un buget

Este util să stabileşti înainte de toate un buget pentru amenajarea locuinţei, astfel vei putea evita să cheltuieşti bani aiurea şi necontrolat. Pune pe o foaie sau într-un document digital o listă cu toate lucrurile pe care ţi le doreşti şi de care ai nevoie. Alocă pentru fiecare o sumă aproximativă şi apoi aşează-le pe listă în funcţie de prioritatea pe care o au. Nu uita să adaugi şi o sumă pentru cheltuieli neprevăzute, pentru a putea acoperi nişte costuri care ar putea apărea din diverse variabile care nu ţin de controlul tău.

Fii atent la finisaje

După ce ai făcut lista de buget, trebuie să te gândeşti la parte de finisaje, care joacă un rol foarte important în aspectul unei locuinţe. Aceste finisaje trebuie să fie atât frumoase din punct de vedere vizual, cât şi calitative. Nu cred că îţi doreşti ca după câţiva ani de la amenajarea casei să fii nevoit să faci deja nişte reparaţii pentru că ai ales nişte materiale ceva mai proaste din punct de vedere calitativ. Fii atent la materialele folosite la finisarea pereţilor, cât şi la pardoseală. Pentru partea de podea aici găseşti parchet dublu stratificat de o calitate foarte bună. Cei de la Valprestparchet au o gamă destul de variată din care poţi alege modelul ideal pentru casa ta.

Gândeşte-te la camera pe care o vei folosi cel mai des

Pentru a-ţi fi mai uşor la căutarea pieselor şi realizarea planului, îţi propun să te gândeşti la camera pe care consideri că o vei folosi cel mai des, respectiv cea în care vei petrece cel mai mult timp. Aici vor interveni preferinţele fiecăruia. Poţi pune o cameră pe primul loc, chiar dacă nu bifează aspectul menţionat de mine. Să presupunem că îţi doreşti o bucătărie foarte frumoasă şi dotată cu toate piesele şi articolele de care ai nevoie, dar eşti conştient că nu o vei folosi la fel de des precum dormitorul. În această situaţie, rămâne la latitudinea ta care dintre cele va prima, utilitatea sau dorinţele personale.

Aşadar, amenajarea unei case este un proces destul de lung şi anevoios, la care trebuie să iei în calcul şi planurile de viitor, tocmai pentru a nu face atât de des schimbări la nivel de mobilier şi decoraţiuni. Însă cu puţină planificare şi nişte resurse de timp generoase poţi obţine exact rezultatele visate.

Sursă foto: pexels.com

Articolul precedentLansarea proiectului Leadership Academy, un produs educațional al UVT și North American Economic Club
Articolul următorGestul neașteptat al unui om de la „țară”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.