Cum să știi mereu cu ce să te îmbraci. Patru piese de bază din garderoba ta

Când ne gândim la ținute bărbătești, adesea ne imaginăm că acestea sunt banale. O pereche de jeans și un tricou și ești gata să ieși din casă. Adevărul este că moda, în special pe partea de streetwear (sau, în traducere, ținutele de stradă), a început să pună în evidență și ținutele de bărbați și să încurajeze creativitatea în ținute.

Totuși, atunci când deschizi dulapul, ceea ce ai la dispoziție pare să nu fie la fel de flexibil cum vezi în poze pe social-media. De aceea, este bine să ai în garderobă, pe lângă piesele vestimentare de rezistență, mai excentrice, și unele piese vestimentare de bază, cu care să poți jongla. 

Iată patru piese de vestimentație pe care să te poți baza oricând

Geaca de piele 

Este aproape de inimaginabil  să nu ai o geacă de piele în garderobă care să-ți ofere un look mereu pus la punct. Chiar dacă ți se poate părea că aceasta nu se încadrează în stilul tău, gecile de piele sunt extrem de versatile, astfel că vei putea adapta diferite croieli și culori la ceea ce ai deja în garderobă. Probabil cel mai faimos stil de jachetă pe care îl vei întâlni este jacheta biker, neagră, însă tu poți opta pentru orice stil crezi că ți se potrivește. 

Tricouri simple 

Magazinele sunt pline de tricouri cu text și cu imprimeuri, însă tricourile care vor reprezenta cu adevărat un aliat în ținutele versatile sunt cele simple, în culori neutre, sau cu croiuri de bază. Poți alege mereu un tricou bărbătesc de la Bigotti, care îți va echilibra ținuta. Regula după care este util să te orientezi este ca, atunci când ai una sau două piese vestimentare mai ieșite din comun, o alta simplă trebuie să o contrasteze, pentru a păstra bunul-gust în ținute. 

Pantalonii de in și material textil 

Dacă pantalonii pe care îi deții sunt exclusiv perechi de blugi, avem vești noi: există și alte tipuri de pantaloni pentru bărbați din care poți alege, iar opțiunile sunt nenumărate. În special pentru că se apropie sezonul cald, te poți orienta înspre pantalonii de in, deoarece sunt foarte comozi, calitativi și pot fi adaptați cu ușurință la orice stil vestimentar. Dacă totuși nu îți surâde ideea de pantaloni de in, poți găsi multiple materiale lejere care să-ți dea un aer văratic. 

Palton negru 

Dacă vrei să arăți ca scos din filmele cu staruri rock, sau pur și simplu cauți să ai un look sobru și mereu pus la punct, un palton negru va fi obiectul vestimentar clasic care nu te va lăsa la greu. Îl poți purta atât cu ghete, cât și cu pantofi sport, astfel că ținuta cu care vei ieși pe stradă nu îți va lua mult timp dimineața în fața dulapului. În final, o ținută bine gândită este un joc de culori, materiale și texturi, care vor face diferența dintre o ținută banală și una cu acel ceva special. 

Chiar dacă prețul hainelor din ținuta ta este unul care îi poate lăsa pe mulți cu gura căscată, dacă hainele și combinațiile în care le aduci sunt banale, nu mai contează cu câte zerouri le-ai cumpărat. De aceea, alege-ți inteligent ținutele, orientându-te mai degrabă pe bun gust și stil decât pe haine scumpe și fără personalitate. 

Sursă  foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here