Baia reprezintă una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință și trebuie primească atenția cuvenită pentru că, aici, gradul de igienizare trebuie fie foarte ridicat. Mai mult decât atât, ca fie funcțională, trebuie corespundă anumitor standarde de siguranță, confort și utilitate. 

De regulă, apartamentele noi, achiziționate de la dezvoltatori, beneficiază de băi complet utilate, ceea ce reprezintă un mare avantaj, pentru că acest lucru îți permite te muți într-un timp foarte scurt și nu mai este nevoie te gândești la amenajări.

În cazul în care, vara aceasta, vrei să renovezi casa și îți dorești o baie modernă, trebuie să ții cont de câteva aspecte și să te asiguri că toate accesoriile sunt de calitate, de la instalația sanitară și cada de baie, până la suporturile pentru prosoape și oglinda de perete. Chiar dacă, la început, ți se va părea o investiție destul de mare, pe termen lung acesta se va amortiza.

Iată o listă cu cele mai importante obiecte și accesorii necesare într-o baie modernă:

 

  • Cabină de duș sau cadă

 

Cada este indispensabilă, indiferent de designul pe care îl alegi. Disponibilă în diferite modele și dimensiuni, aceasta este ideală pentru momentele de relaxare, atunci când vrei să faci o baie cu spumă, iar copii tăi se vor simți ca într-un adevărat bazin olimpic.

În cazul în care vrei să optimizezi spațiul, poți folosi o cabină de duș, fiind mult mai practică și mai ușor de curățat. Să știi că este la fel de versatilă precum o cadă, așa că descoperă aici modelele noi și apelează întotdeauna la personal calificat, care să se ocupe de montaj.

 

  • Baterii din inox și lavoar

 

Lavoarul (chiuveta) – numit/ă și cadă miniaturală – este amplasat de regulă sub o oglindă de perete, unde, în fiecare dimineață, au loc diverse ritualuri de îngrijire, precum periajul dentar sau bărbieritul. 

Pentru a aduce o notă de eleganță, trebuie să alegi baterii potrivite, în funcție de dimensiunile acestuia și care, în același timp, să corespundă unor standarde înalte de calitate. Astfel de accesorii trebuie să fie rezistente la umezeală și se pot amplasa atât la chiuvetă, cât și pe perete. A doua opțiune este mai practică, pentru că îți permite să înlocuiești lavoarul, în cazul în care acesta prezintă fisuri sau, pur și simplu, nu îți mai place.

 

  • Dulăpioare pentru depozitare

 

Ca în orice încăpere, și în baie ai nevoie de spațiu de depozitare pentru produsele cosmetice și pentru cele sanitare, precum sticle de șampon, cutiuțe cu bețișoare de urechi, suluri de hârtie igienică sau dezinfectant. Înainte de a monta aceste piese de mobilier, specialiștii în design interior recomandă să citești câteva sfaturi pentru amenajarea unei băi, astfel încât să faci alegerile potrivite atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al optimizării spațiului.

Echipează-ți baia după bunul plac, dar ține cont și de suprafața acesteia. Ideal este să ai cât mai mult spațiu la dispoziție, pentru a-l amenaja așa cum îți dorești și pentru a evita eventualele accidente din cauza umezelii.

 

Sursa foto: unsplash.com

 

Articolul precedentRecipient pentru băutură – exponatul lunii iunie, la Muzeul Național al Banatului din Timișoara
Articolul următorPandemia nu a oprit cercetarea științifică în UPT! Primele rezultate ale unui proiect transfrontalier de mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.