Curse aeriene directe Timișoara – Constanța

Vesti bune! Bănățenii vor putea ajunge pe litoralul românesc în doar două ore. Totul va fi posibil începând din luna aprilie 2017.

Compania Blue Air va avea săptămânal două zboruri pe această rută. „Este un pas important în dezvoltarea turismului intern dar și al turismului în Timiș. Mă bucur să anunțăm, în sfârșit, că Timișul și timișenii sunt cu multe ore mai aproape de litoralul românesc și că, din primăvara lui 2017, compania Blue Air va contribui la dezvoltarea turismului românesc prin curse directe Timișoara – litoral/Delta Dunării. Ne bucurăm, de asemenea, că Timișul devine astfel o destinație turistică directă pentru românii din sud-estul țării și nu numai”, a declarat Călin Dobra, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, membru al Federației F.A.P.T.

dobra

Federația F.A.P.T şi-a propus în activitatea sa de dezvoltare şi promovare a destinaţiilor turistice româneşti, conectarea destinaţiilor româneşti între ele. Astfel, având în vedere că în ultimii 20 ani pe Aeroportul Constanţa, care deserveşte litoralul românesc, nu mai aterizau curse interne, Asociaţia Litoral – Delta Dunării (A.L.D.D.) şi Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa au demarat începând din 2014 un proiect de atragere de zboruri către litoralul românesc, pentru a creşte numărul de turişti şi durata medie a sezonului turistic în această destinaţie. „Începând din toamna 2015 am reluat negocierile cu compania TAROM şi am atras alături de noi şi asociaţiile de promovare şi dezvoltare a turismului Timiș, Oradea-Băile Felix şi Bucovina împreună cu Consiliile Judeţene şi aeroporturile pe care le reprezintă, dar şi Asociaţia Aeroporturilor din România. Obiectivul pe care ni l-am asumat la Federaţia F.A.P.T. este atins azi, când anunţăm că vom reuşi să conectăm destinaţiile româneşti între ele, pentru a creşte circulaţia turistică între litoral, Delta Dunării, Banat, Crișana și Moldova.  Pentru litoral, este cea mai bună veste din ultimii 20 ani, iar pentru turismul românesc şi România înregistrăm astăzi un succes major”, a transmis Corina Martin, preşedinte F.A.P.T. şi Asociația Litoral-Delta Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here